Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobitnik Nobelove nagrade za mir

VIDEO: Kostarikanski predsjednik ima svinjsku gripu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kostarikanski predsjednik Oscar Arias zaražen je virusom H1N1, kao prvi predsjednik neke države za kojeg je poznato da je obolio od nove svinjske gripe, objavila je kostarikanska vlada.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir, 68-godišnji Arias razbolio se tijekom proteklog vikenda, a jučer je na testiranju bio pozitivan na virus. Nalazi se na kućnoj njezi i ima blaži oblik gripe. 'Testiranja su pokazala da nema drugih komplikacija', rekla je kostarikanska ministrica informiranja Mayi Antillon.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

Epidemija gripe H1N1, koja je 11. lipnja proglašena pandemijom, proširila se diljem svijeta otkad se pojavila u travnju, a prema procjenama Svjetska zdravstvene organizacije (WHO) tim bi se virusom moglo zaraziti i do dvije milijarde ljudi. U Kostariki je do sada od gripe umrlo više od 20 osoba. Kako se očekuje, Arias bi se početkom sljedećeg tjedna trebao vratiti na posao.

Prošlog je mjeseca kostarikanski predsjednik posredovao u pregovorima o rješavanju političke krize u Hondurasu pošto je u državnom udaru 28. lipnja svrgnut tamošnji predsjednik Manuel Zelaya. Arias je dobio Nobelovu nagradu za mir 1987. za svoje sudjelovanje u postizanju mira u Srednjoj Americi poharanoj građanskim ratovima. Svoj je prvi mandat na čelu Kostarike imao od 1986. do 1990., a ponovno je izabran na mjesto kostarikanskog predsjednika 2006. na temelju obećanja o smanjenju korupcije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene