Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovo: Eksplozija u sjevernom dijelu Mitrovice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvorištu UNMIK-ova suda u sjevernom dijelu Mitrovice, nastanjenom pretežito Srbima, u nedjelju nešto poslije 18 sati odjeknula je eksplozija u kojoj je oštećeno jedno vozilo Ujedinjenih naroda.

Glasnogovornik regionalne Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti potvrdio je medijima da je do detonacije došlo, ali nije mogao dati više informacija o događaju. Zgrada pred kojom je došlo do eksplozije sjedište je UN-ove misije, ali i tima Europske unije koji priprema misiju EU-a koja će nadzirati kosovsku neovisnost.

Pročitajte i ovo Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži Kambodžanska vojska VIDEO Eksplodiralo streljivo u vojnoj bazi, poginulo 20 vojnika: Manje eksplozije čule su se još sat vremena kasnije Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija"

Stanovnike obližnjih zgrada detonacija je uznemirila, tim prije što je tijekom dana u tom dijelu grada vladalo ozračje napetosti.

Policija je pronašla i jednu neaktiviranu eksplozivnu napravu kod hotela 'Saša', također na sjeveru Mitrovice Nekoliko stotina Srba i unatoč izuzetno hladnog vremena, stoje ispred mosta na Ibru u sjevernom, srpskom dijelu Mitrovice. 

Okupljeni Srbi nose srpske zastave i prosvjeduju protiv neovisnosti Kosova. Njihov skup prati veliki broj novinarskih ekipa. Kako javljaju srpski izvori sa sjevera Kosova, među njima su i čelnici Srba sa sjevera Kosova.

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća sjevernog Kosova Milan Ivanović kazao je za agenciju Beta da Srbi nikada neće prihvatiti odluku o neovisnom Kosovu. 

On je kazao da će oni nastaviti živjeti u Srbiji i jačati institucije države na Kosovu. Ivanović je najavio da će u ponedjeljak u 12 sati u Mitrovici biti održan miting "javnog izjašnjavanja protiv stvaranja neovisnog Kosova" te da će okupljanje istodobno biti održano i u drugim srpskim enklavama, u Gračanici, Štrpcu i Ranilugu.

U blizini mosta u južnom, albanskom dijelu grada, nema građana, niti se čuje slavlje nakon proglašenja neovisnosti u Skupštini Kosova.

Helikopteri KFOR-a neprestano nadlijeću sjeverni dio grada otkako je u Skupštini Kosova proglašena neovisnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene