Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fariq Hamid bio je kopilot zrakoplova nestalog između Kuala Lumpura i Pekinga. Iza sebe ima više od 2.500 sati općeg iskustva u letenju, ali tek je nekoliko mjeseci vježbao na simulatoru Boeinga 777-200.


Kopilot nestalog zrakoplova još je donedavno učio upravljati zrakoplovom tipa Boeing 777-200. 27-godišnji Fariq Hamid imao je više od 2.500 sati općeg iskustva, iza njega je nekoliko mjeseci treninga na simulatoru Boeinga 777-200 te je i ovaj let bio dio njegova treninga. Kapetan zrakoplova iznimno je iskusan pilot, javlja 7News.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Protiv psihički oboljelog pilota stjuardesa je bespomoćna' Slika nije dostupna Hvalili se da 'njihovi zrakoplovi ne mogu nestati' - a onda im se dogodilo upravo to!

Isti ovaj zrakoplov prije dvije godine doživio je incident u šangajskoj zračnoj luci kada mu je odvaljeno jedno krilo. Stručnjaci kažu kako je moguće da je tada došlo do veće strukturalne štete koja se nije detektirala.

Nove informacije: Putnici s ukradenim putovnicama karte za avion kupili su zajedno

Inače, diljem svijeta leti 924 Boeinga 777-200 i dugo ga se smatralo jednim od najsigurnijih zrakoplova. Do prošlogodišnje nesreće Asianinog zrakoplova u San Franciscu taj je tip zrakoplova imao besprijekoran 'dosje'.

Nestali zrakoplov prije 10 dana prošao je detaljnu inspekciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook