Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fariq Hamid bio je kopilot zrakoplova nestalog između Kuala Lumpura i Pekinga. Iza sebe ima više od 2.500 sati općeg iskustva u letenju, ali tek je nekoliko mjeseci vježbao na simulatoru Boeinga 777-200.


Kopilot nestalog zrakoplova još je donedavno učio upravljati zrakoplovom tipa Boeing 777-200. 27-godišnji Fariq Hamid imao je više od 2.500 sati općeg iskustva, iza njega je nekoliko mjeseci treninga na simulatoru Boeinga 777-200 te je i ovaj let bio dio njegova treninga. Kapetan zrakoplova iznimno je iskusan pilot, javlja 7News.

Vezani članci Obitelji nestalih čekaju informacije o nestalom zrakoplovu Još nema glasa o nestalom Boeingu, rodbina na aerodromu čeka bilo kakvu dobru vijest Slika nije dostupna 'Protiv psihički oboljelog pilota stjuardesa je bespomoćna'

Isti ovaj zrakoplov prije dvije godine doživio je incident u šangajskoj zračnoj luci kada mu je odvaljeno jedno krilo. Stručnjaci kažu kako je moguće da je tada došlo do veće strukturalne štete koja se nije detektirala.

Nove informacije: Putnici s ukradenim putovnicama karte za avion kupili su zajedno

Inače, diljem svijeta leti 924 Boeinga 777-200 i dugo ga se smatralo jednim od najsigurnijih zrakoplova. Do prošlogodišnje nesreće Asianinog zrakoplova u San Franciscu taj je tip zrakoplova imao besprijekoran 'dosje'.

Nestali zrakoplov prije 10 dana prošao je detaljnu inspekciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook