Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kapetan vrlo iskusan

Nove kontroverze: Kopilot nestalog zrakoplova tek je učio letjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fariq Hamid bio je kopilot zrakoplova nestalog između Kuala Lumpura i Pekinga. Iza sebe ima više od 2.500 sati općeg iskustva u letenju, ali tek je nekoliko mjeseci vježbao na simulatoru Boeinga 777-200.

Kopilot nestalog zrakoplova još je donedavno učio upravljati zrakoplovom tipa Boeing 777-200. 27-godišnji Fariq Hamid imao je više od 2.500 sati općeg iskustva, iza njega je nekoliko mjeseci treninga na simulatoru Boeinga 777-200 te je i ovaj let bio dio njegova treninga. Kapetan zrakoplova iznimno je iskusan pilot, javlja 7News.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Ilustracija Šok u avionu Pilot prigušio svjetla i počeo gledati sadržaj koji je šokirao putnika: Otišao je na WC i nakon toga zaspao

Isti ovaj zrakoplov prije dvije godine doživio je incident u šangajskoj zračnoj luci kada mu je odvaljeno jedno krilo. Stručnjaci kažu kako je moguće da je tada došlo do veće strukturalne štete koja se nije detektirala.

Nove informacije: Putnici s ukradenim putovnicama karte za avion kupili su zajedno

Inače, diljem svijeta leti 924 Boeinga 777-200 i dugo ga se smatralo jednim od najsigurnijih zrakoplova. Do prošlogodišnje nesreće Asianinog zrakoplova u San Franciscu taj je tip zrakoplova imao besprijekoran 'dosje'.

Nestali zrakoplov prije 10 dana prošao je detaljnu inspekciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene