Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uvođenje i vojnih mjera moguće je uslijed katastrofalnih promjena vremena do 2020. godine, predviđanja su Ministarstva obrane SAD-a.


Zbog drastičnih promjena vremena u sljedećih osam godina, Vlade bi mogle uvesti izvanredne mjere, stoji u zaključku izvještaja 'Prognoza vremena: 2010. – 2020.' koji je u posjedu američkog ministarstva obrane.

Vezani članci Slika nije dostupna Arktik za 30 godina ostaje bez leda!? Slika nije dostupna Razina mora 2100. viša za 1,6 metara?

Peter Schwartz i Douglas Randall, profesionalni futurolozi i autori izvještaja tvrde da je zbog globalnih klimatskih promjena moguća destabilizacija političkog poretka na planeti. Destabilizacija proizlazi iz gladi koja bi uslijed drastičnih klimatskih promjena zavladala Europom, a pojačano bi bilo i suparništvo atomskih država zbog resursa vode.

>> Ne možemo zaustaviti porast razine mora!

Sve to moguće je zbog prirodnih promjena oceana koji će početi živjeti drugim zakonima. Tvrde da će se Europa, Azija i Sjeverna Amerika početi smrzavati, a u južnoj hemisferi će biti još toplije. Podsjetimo, ove je godine u SAD-u najmanje 42 ljudi već umrlo od velikih vrućina. U nekim dijelovima te zemlje, temperatura je prelazila 40 stupnjeva. U Sant Louisu, u saveznoj državi Missouri, izmjereno je i 46 stupnjeva.
Prema znanstvenicima, Zemlja je već iskusila slično prije 8.200 godina. To je razdoblje poznato pod nazivom 'malo ledeno doba', te je trajalo od 1300. do 1850. godine. Zbog takvih vremenskih uvjeta, stanovnici su morali napustiti Grenland, a vikinška je civilizacija nestala, piše Weather in the USA. Samo između 1315. i 1319. glad odnijela desetke tisuća života.

Broj vremenskih nepogoda, kao što su obilne padaline i toplinski udari bit će česte pojave u budućnosti, izjavio je i ruski stručnjak Aleksej Kokorin. 'Razlog tome je ljudski utjecaj na klimu, uslijed čega dolazi do klimatskih promjena. Stručnjaci procjenjuju da će se u narednih 20 godina povećati za četiri puta učestalost opasnih meteoroloških pojava', kaže Kokorin.

Na geopolitičkoj pozornici, znanstvenici vjeruju, mogli bi vidjeti kontroverzne događaje. Tako bi SAD i Kanada mogle postati jedna država, zajedno braneći granice. Sjeverna i Južna Koreja mogle bi ući u savez, stvoriti jedan entitet, visoko razvijenu tehnologiju i nuklearno oružje. Europa bi mogla početi djelovati kao jedinstveni blok, kako bi riješila probleme migracije između pojedinih europskih zemalja te obranu protiv agresora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.