Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivna kritika

''Trumpov ton i realizam su obećavajući''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Washingotna se za Dnevnik Nove TV javila komunikologinja Željana Grubišić koja je dočarala atmosferu i razmišljanja građana iz prijestolnice SAD-a.

Kakve su reakcije u glavnom gradu?

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Jednom rječju, šok i nevjerica. Nitko ipak nije mogao predvidjeti ovakav ishod i na ovakav način, iako čujem nemiri su bili i na ulicama samog glavnog grada odmah nakon proglašenja pobjednika. Međutim, atmosfera je uglavnom mirna i staložena, jer mislim da je ono što slijedi velik posao s jedne i druge strane, republikanske i demokratske, da se ujedini zemlja.

Što iščitavate iz izbornih rezultata? Građani su se očito zasitili političkih dinastija na vlasti i političkih elita općenito, kada su izabrali čovjeka bez jednog jedinog dana političkog iskustva.

Da, poruka je jasna da je američka nacija ipak tražila promjenu i to dubokih korjena, odlazak od establišmenta i elita, jednu promjenu koja će svakodnevnom, malom čovjeku napraviti razliku u životu. Zato je radnička klasa u SAD-u masovno glasala za Donalda Trumpa i vidimo da ipak u njegovom pobjedničkom govoru, prvom govoru nakon izbora, on je sam, što mi je osobno drago, promijenio ton, gdje je daleko poniznijim tonom tražio pomoć od američke nacije i građana, jer sam je svjestan da je novopridošlica bez ikakvog iskustva i da mu treba obilna pomoć u poslu koji ga čeka. Dakle mislim da jedna poniznost i prihvaćanje situacije onakva kakva jest, s njegove strane i u ovom tonu koji je izrazio, jako obećavajuća. Da zaključimo jednim pozitivnim tonom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene