456485
456485
456485
456485
456485

ANALIZA POBJEDNIČKOG GOVORA "Trump je bio optimističan, blag i zahvalan"

  • , 09.11.2016., 11:02
  • Autor:
  • komentara

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček kaže kako Trumpov pobjednički govor predstavlja zaokret u odnosu na poruke koje je slao tijekom kampanje.

 
 
 
 
Foto: AFP
Foto: AFP

Stručnjakinja za komunikaciju, dr.sc. Gabrijela Kišiček za Dnevnik.hr komentirala je pobjednički govor novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Ističe kako njegov optimističan govor predstavlja zaokret u odnosu na poruke koje je upućivao tijekom predizborne kampanje.

"Trump je prepoznao kako je tijekom kampanje Amerika bila podijeljena i naglasio kako će njegov prioritet biti ponovno je ujediniti. Poručio je kako mu je važno da ga prihvate i oni koji nisu glasovali za njega", kaže Kišiček.

Stručnjakinja za komunikaciju kaže kako Trump one koji nisu glasovali za njega želi uvjeriti da će napraviti sve da ujedini ponovno Ameriku.

"Za razliku od prethodnih govora u kojima je bio vrlo agresivan i često apelirao na strah i ljutnju, Trump je sada bio puno mirniji, blaži i optimističniji. To je retorička karakteristika govora pobjednika. Uobičajeno je da se pohvalno govori o suradnicima, ali Trump je zahvalio i Hillary Clinton nakon svih napada na nju. Trump je priznao zasluge Clinton za Ameriku", kaže Kišiček.

Naglašava kako je riječ o retoričkoj taktici kojom Trump sada birače Hillary Clinton pokušava dobiti na svoju stranu i uvjeriti ih da je on predsjednik svih Amerikanaca.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se