Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stranka premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), je optužila predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića da stvara ratnu atmosferu na Balkanu.


Komentirajući potporu srbijanskog premijera Vojislava Koštunice Miloradu Dodiku u sporu visokim predstavnikom Miroslavom Lajčakom, Komšić je u četvrtak izjavio da Koštunica treba držati prste dalje od BiH jer bi "mogao dobiti po prstu i nosu". 

Vezani članci Racija u sjedištu Civilne zaštite u Sarajevu - 2 Policija u BiH uhitila dvojicu zbog sporne nabavke respiratora, na ispitivanju bio i premijer FBiH Granica, ilustracija BiH od 1. lipnja u potpunosti otvara granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore

>> Komšić: Koštunica neka se bavi Srbijom, inače bi mogao dobiti po nosu

Glavni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata je priopćio da "takva izjava iz ureda predsjedajućeg Predsjedništva BiH kao najvišeg državnog dužnosnika u BiH stvara ratnu atmosferu na Balkanu i ruši odnose Srbije i Bosne i Hercegovine".

"Komšićeva izjava je dio antisrpske histerije i visoki predstavnik (Miroslav Lajčak) je izravni krivac za taj razorni val nepovjerenja i mržnje koji sada zahvaća cijelu regiju", navodi se u priopćenju Dodikove stranke, čime se aludira na nedavne Lajčakove mjere kojima jača državnu ulogu Vijeća Ministara BiH i Parlamenta BiH.

Komšić je u petak izjavio da u cijelosti stoji iza svoje izjave o
Koštunici. "Mi nismo zaboravili Koštuničina hodanja po BiH s
kalašnjikovom u ruci. Kada netko takav nakon 15 godina ponavlja prijetnje da će praviti probleme u mojoj kući (BiH), svaka diplomatska komunikacija je suvišna i nepotrebna", rekao je Komšić reagirajući na primjedbe da je njegova izjava o Koštunici bila nediplomatska.