Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Komarica, pozivajući se na kršćanske vrijednosti, primio orden od predsjednika RS, Milorada Dodika !


Banjalučki biskup Franjo Komarica izjavio je kako je odlučio primiti orden kojim ga je u povodu dana Republike Srpske odlikovao predsjednik tog entiteta Milorad Dodik jer drži da je kršćanska dužnost praštanje.

'Mi smo i za vrijeme rata pozivali na mir i praštanje. Svi se mi trebamo okrenuti prema istini i pravdi, ali i praštanju. Naša je kršćanska dužnost praštanje', izjavio je biskup Komarica kako ga u četvrtak citira sarajevski 'Dnevni avaz'.

Komarica je istaknuo kako osobno samo slijedi onaj isti put kojim je išao i u najgorim ratnim vremenima kada je sve pozivao na mir, praštanje, suživot i dijalog a danas pogotovu nema razloga ne biti dosljedan na tom putu.

Dodik je biskupu Komarici 9. siječnja kada je obilježavan dan osnutka RS u Banjoj Luci uručio 'Orden časti RS'.

Odličja je Dodik podijelio i srpskom patrijarhu Irineju te svim episkopima Srpske pravoslavne crkve u BiH, a jedno takvo namijenio je i banjalučkom muftiji Edhemu Čamdžiću koji je međutim orden odbio primiti želeći i na taj način ukazati na činjenicu da su Bošnjaci u RS i danas građani drugog reda.

Nakon što je biskup Komarica primio Dodikov orden u dijelu medija u BiH zbog toga je bio kritiziran, posebice zbog činjenice da je muftija Čamdžić odlučio posupiti na drugačiji način. (Hina)

Vezani članci Ivana Petrović Održan sastanak Plenkovića s Čovićem i Izetbegovićem: "Ovo su neformalni susreti koji vode k nečemu" Slika nije dostupna Dodik zaprijetio Komarici: ''Preko ovakvih nastupa ne možemo olako prijeći''