Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga o padu zrakoplova će trajati mjesecima

Vlasti izbjegavaju izdvojiti jedan uzrok pada, poručuju kako je sve više dokaza koji upućuju na ono o čemu svi govore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijske vlasti poručile su kako je sve više dokaza da se avion koji je prevozio brazilsku nogometnu momčad srušio zato što je ostao bez goriva.

Šef civilne avijacije Alfredo Bocanegra izjavio je kako je prva inspekcija na mjestu pada otkrila kako je avion bio bez goriva u trenutku kad se srušio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Ima poginulih: U Kanadi se srušio avion koji je letio prema rudniku dijamanata Slika nije dostupna Oboje su mrtvi VIDEO Srušio se avion u kojem su bili dijete i muškarac: Udario u dalekovod i zapalio se

"Nakon što smo na mjestu pada proveli inspekciju, sa sigurnošću smo utvrdili da u avionu u trenutku udara nije bilo goriva", kazao je Bocanegra.

Freddy Bonilla, jedan od dužnosnika agencije kazao je kako je prema regulativama avion morao imati rezervu goriva za dodatnih 30 minuta leta.

"U ovom slučaju to nije bilo tako", naveo je Bonilla.

Vlasti izbjegavaju izdvojiti uzrok pada

Vlasti izbjegavaju izdvojiti jedan uzrok pada, kojeg je preživjelo samo šest od 77 ljudi u avionu, a istraga će trajati mjesecima.

Istražitelji su prethodno iznijeli teoriju kako je pilot Miguel 'Micky' Quiroga namjerno kružio prije slijetanja u pokušaju da sagori ili odbaci gorivo i tako izbjegne eksploziju.

Preživjeli putnici tvrde da je avion ostao bez goriva nekoliko minuta prije no što je trebao sletjeti na aerodrom u Medellinu.

Preživjela stjuardesa Ximena Suarez potvrdila je priču kako avion kojim su putovali nogometaši brazilske momčadi Chapecoensea nije bio namijenjen za tako dugačak put!

"Avion se samo ugasio te se velikom brzinom strmoglavio i udario u tlo. Avion nije namijenjen za tako dugačka putovanja", prenosi riječi Ximene Suarez kolumbijski dnevnik list El Colombiana čija su pisanja prenijeli brojni svjetski mediji poput španjolskog Asa.

Njegova maksimalna kilometraža iznosi 2965 kilometara, a put koji prevalio u trenutku pada iznosio je 2960 kilometara. Suarez je pretrpjela niz prijeloma te nekoliko udaraca u glavu, i hitno je prevezena u bolnicu, gdje se sada oporavlja.

Poginula 71 osoba

U padu avionu u utorak poginula je 71 osoba, dok je preživjelo šestero putnika. Preživjela su trojica nogometaša, braniči Alan Ruschel i Helio Hermito Zambier Neto te pričuvni vratar Jakson Follman. Dio nogometaša i klupskih djelatnika nije završio u avionu te su igrom sudbine ostali živi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene