Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnici u Kolumbiji otkrili su 40 godina star fetus u trbuhu jedne žene. Radi se o rijetkom slučaju okamenjenog djeteta.


Kada je 82-godišnja žena došla na pregled zbog bolova u trbuhu, liječnici u bolnici u Bogoti otkrili su rijedak slučaj litopediona, odnosno okamenjenog djeteta, javlja AP.

Vezani članci Doktorice, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Liječnici skupili više od 700 sati prekovremenog rada: Osmero šefova u KBC-u Osijek proglašeno krivima zbog viška sati Bolnički hodnici (Foto: Dnevnik.hr) Kako izgleda njihov radni dan i zašto traže veće plaće? Proveli smo dan s liječnicima i sestrama, praznog hoda nije bilo

Zbog čega je točno boli trbuh otkriveno je rendgenskim pregledom. 'Pacijentica je primljena 8. prosinca s dijarejom, a liječnik koji ju je pregledavao otkrio je kod nje nešto neobično te ju je poslao na rendgensko snimanje', rekao je dr. Kemer Ramirez iz bolnice u Bogoti.

U Hercegovini pokopan fetus: Majku šokiralo što bi se u protivnom dogodilo

Ondje su otkrili da se u njezinom abdomenu nalazi 'kameno dijete', odnosno fetus koji je preminuo za vrijeme izvanmaternične trudnoće. U slučajevima kada je fetus prevelik da bi ga tijelo razgradilo i apsorbiralo, on se kalcificira, čime se sprječava infekcija.

Pacijentica je prebačena u drugu bolnicu u kojoj je podvrgnuta operaciji odstranjivanja fetusa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook