Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odjednom se našli pod vodom

Kit skočio na jahtu i prevrnuo je!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je kit u ponedjeljak u vodama ispred južnoafričke luke Port Elizabetha u Indijskom oceanu skočio na jahtu i prevrnuo je, pri čemu su tri osobe ozlijeđene, objavile su pomorske spasilačke službe.

Žrtve nisu uspjele identificirati vrstu kita, ali u toj su zoni uočeni grbavi kitovi koji mogu narasti do 16 metara i težiti do 36 tona. 'Spašene osobe kažu kako su lagano plovile otprilike kilometar od obale kad je jedan kit skočio s prednje strane jahte i pao na plovilo. Jahta i tri muškarca našli su se pod vodom', ispričao je Ian Gray, zapovjednik spasilačke službe u Port Elizabethu.

Spasioci su koristili svijetleće rakete kako bi pronašli tri muškarca, živa, ali ozlijeđena. Jedan od njih, 41-godišnjak, primljen je u bolnicu sa slomljenim rebrima i ozljedom na ruci i nozi. Ostala dvojica imaju samo površinske rane. 'Brod je jako nastradao', istaknuo je zapovjednik Gray. Taj tip incidenta je vrlo rijedak.

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Portugala Jedriličara napalo pet kitova ubojica: "Trgali su dijelove broda, kormilo su rastavili za minutu" Ilustracija plutajuće zlato More na obalu izbacilo tijelo ogromnog kita: Kad su mu otvorili utrobu, ostali su u šoku

>> VIDEO Znanstvenici bez teksta: Kit oponašao ljudski glas!

Obale Južnoafričke Republike često obilazi nekoliko vrsta kitova, posebice u listopadu i studenom te privlače brojne turiste. Grbavi kitovi plivaju duž obala JAR-a svake godine u to doba tijekom migracije koja ih vraća iz toplijeg mora prema Arktičkom oceanu gdje će provesti ljeto na južnoj hemisferi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene