Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pas na meniju

Kineski astronauti u svemiru jedu pseće meso

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi Kinez koji je boravio u svemiru, Jang Livei, otkrio je kulinarski specijalitet kineskih astronauta. Oni uz piletinu i ribu konzumiraju i pseće meso.

44-godišnji vojni pilot koji je upravljao Shenzuhouom 5 2003. godine, opisao je astronautski meni u svojoj autobigrafiji 'Devet razina između raja i zemlje', prenosi Telegraph. 'Mnoge moje prijatelje zanima što jedemo i misle da astronauti sigurno imaju specijalitete, poput primjerice morskog psa,' napisao je u svojoj autobiografiji. 'Zapravo mi jedemo sasvim normalnu hranu, nema potrebe da to ostane tajna.'

Pročitajte i ovo Purice Samo da nije prazan Nešto novo na slavonskom stolu? Kad se priprema purica, a kad prasetina - znaju oni koji čuvaju tradiciju Kupnja pred blagdane Približava se Božić Cijene podivljale uoči blagdana: "Skupo, jako skupo, mi penzići ne možemo si to priuštiti"

Na meniju koji je ispisao nalazi se pirjana piletina, riba na pari, ali i pseće meso iz okruga Huajiang u Guangdongi, koje je poznato po svojim nutricinističkim koristima u kineskoj medicini. Pse jedu posebno na sjeveru Kine, gdje se vjeruje da to meso pomaže kod zimske prehlade.

Objava menija sa psećim mesom izazvala je gnjev udruga za zaštitu životinja. 'Yang Liwei je uzor mnogim mladim ljudima i jedan je od heroja Kine,' izjavila je Jill Robinson, osnivačica udruge za životinjeu Aziji. 'Nadamo se da će prepoznati i pse kao heroje koji su pronalazili preživjele nakon potresa u Sichuanu i koji su štititli ljude od potencijalnih terorista tijekom Olimpijskih igara. Svakako zaslužuju više.'

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene