Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA AKCIJA

'LOV NA LISICU': Otkrivaju imovinu korumpiranih političara skrivenu po svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina želi potpisati ugovor s SAD-om kako bi ušla u trag imovini koju su njezini korumpirani političari i dužnosnici sakrili po svijetu, piše u ponedjeljak kineski tisak.

Kina je najavila odlučnu potragu za skrivenom imovinom nazvanu "Lov na lisicu" izvan granica zemlje no zapadne su zemlje izrazile suzdržanost prema ideji potpisivanja sporazuma o izručenju s Kinom dijelom zbog nepovjerenja prema kineskom pravosudnom sustavu i poštivanju prava zatvorenika.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Xi Jinping sastali su se u Pekingu Stigao u Peking Putin zacementirao dobre veze s Kinom: "Razvijamo duboko prijateljstvo i suradnju" G20 summit - 5 Ne idu u Indiju Važan samit propustit će osim Putina još jedan svjetski čelnik: Otkrio je tko će ga zastupati

Udruge za ljudska prava kažu kako kineske vlasti koriste razne metode zlostavljanja u tim postupcima te da je smrtna kazna uobičajena zu slučajevima korupcije.

U ovom selu nalazi se prava radionica Djeda Božićnjaka

Prema pisanju lista China Daily kineska središnja banka pregovara s odjelom za kriminal američkog ministarstva financija o potpisivanju sporazuma kojim će se u SAD-u locirati pronevjerena kineska imovina i konfiscirati. Kina želi takve sporazume potpisati i s Kanadom i Australijom.

Prema pisanju lista te tri države popularna su odredišta pronevjerenog kineskog novca i imovine.

Kineski predsjednik Xi Jinping obećao je da će progoniti i visoko pozicionirane "tigrove" kao i "mušice" u okviru borbe protiv korupcije.

U okviru operacije "Lov na lisice" do sada je u inozemstvu uhićeno 428 Kineza osumnjičenih za pronevjere a Kina je od SAD ovog mjeseca zatražila da pomogne u lovu na 100 osoba osumnjičenih za korupciju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene