Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija

Kina: U autobusnoj nesreći poginulo 11 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je jedanaestero djece predškolske dobi poginulo u ponedjeljak kad je minibus u kojem su se nalazili uletio u jezero, izvijestila je agencija Xinhua.

Policija je privela vozača minibusa kojim se u južnoj ruralnoj pokrajini Jiangxi prevozilo 15 djece. Pogibija osamnaestero osnovnoškolaca u autobusnoj nesreći prije godinu dana potaknula je bijes i ljutnju stanovništva, natjeravši premijera Wena Jiabaoa na obećanje da će iz proračuna izdvajati više novaca za školske autobuse i prijevozna sredstva kojima se voze učenici.

Pročitajte i ovo Nesreća u Veneciji Tragedija u Veneciji Tko je kriv za autobusnu nesreću u kojoj je poginula i Hrvatica? Troje pod istragom Ilustracija U bolnici 13 osoba Tragedija u susjedstvu: Autobus se zabio u stijenu - brojni ozlijeđeni, poginuli vozač i putnik

>> Kinezi uhitili 400 pripadnika kršćanske sekte zbog proricanja sudnjeg dana

Unatoč tomu slične nesreće i dalje su vrlo česte, osobito u ruralnim predjelima zemlje gdje su autobusi i kamioni vrlo stari i loše održavani.

S obzirom na sve manje škola u selima, mnogobrojna djeca prisiljena su iz svojih sela dugo putovati do škola u najbližim gradovima, a prijevozna sredstva su najčešće u vrlo lošem stanju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene