Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijeli mišljenje s Rusijom

Kina se protivi sankcijama protiv Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sankcije ne mogu temeljno riješiti pitanje iranskog nuklearnog programa, izjavio je u četvrtak glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik je odgovarao na pitanja nakon objavljivanja izvješća Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koja optužuje Teheran da se nastoji opskrbiti atomskim oružjem. U izvješću objavljenom u utorak, IAEA je izrazio 'ozbiljnu zabrinutost' o iranskom nuklearnom programu pozivajući se na 'vjerodostojne' informacije prema kojima Iran radi na usavršavanju atomskog oružja.

Velike sile skupine šestorice ili 5+1 zadužene za dosje iranske nuklearne energije reagirale su različito na izvješće. SAD razmišlja o mogućem 'dodatnom pritisku' na Iran, Francuska i Velika Britanija su za nove i oštre sankcije protiv Irana.

No, Rusija čiji stav je isti kao i Kine, dala je na znanje u srijedu da neće podržati nove sankcije, ocjenjujući da nema ničega 'temeljno novog' u dokumentu IAEA. (Hina)

Pročitajte i ovo Xi Jinping i Emmanuel Macron Diplomatski odnosi Kineski predsjednik sastao se s Macronom: Stiže i u hrvatsko susjedstvo Teroristički napad u Moskvi Izvori otkrivaju Iran je također upozorio Rusiju na sigurnosnu prijetnju uoči napada u Moskvi


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene