Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što su pokušali prodati ukradeno tijelo mrtve žene, uhićeni su.


Kineske vlasti uhitile su 11 osoba optuženih za krađu mrtvog tijela iz groba u Shandongu, u Kini, tri mjeseca nakon što je žena sahranjena, piše Time.

Vezani članci Karlovačka policija traga za muškarcem - 5 Prepoznajte li ga? Policija traga za muškarcem zbog pljačke u Karlovcu Policajac, ilustracija 18-godišnjak ušao u autobus, provozao se desetak kilometara pa ga vratio na parkiralište: Prijeti mu zatvor

Prodali su ga posredniku za 3.000 dolara (oko 18.000 kuna). Posrednik je čuvao tijelo u bolničkoj mrtvačnici, nakon čega ga je prodao obitelji za oko 6.200 dolara (oko 37.000 kuna).

'Leševi stari godinu dana ne vrijede ništa, ali oni koji su upravo umrli, poput ovog, su vrijedni', izjavio je jedan od optuženih, navodno vođa lanca za posredovanje pri ovakvim poslovima.

Zločin je priznao tijekom ispitivanja u policijskoj stanici, a prvotno je uhićen zbog krađe motora.

Šokantno: Mrtvog prijatelja 'izveli' u provod

Zločinci su se navodili drevnim običajem, prema kojem se muškarac koji umre kao samac polaže na vječni počinak s mrtvom 'nevjestom', kako bi se osiguralo da ne ostane neženja u sljedećem životu.

Ovaj ritual datira iz 17. stoljeća prije Krista, a zakonom je zabranjen 1949. godine. Iako se danas krađa leševa kažnjava s tri godine zatvora, ova tradicija i dalje živi u ruralnim područjima.

2007. jedan je Kinez ubio šest žena kako bi bile 'mrtve nevjeste'. Rekao je da je lakše ubiti ih nego ukrasti tijela iz grobova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook