Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedugo nakon što je svoj prvi nosač aviona poslala na otvoreno more, Kina je najavila gradnju još jednog takvog ratnog broda.


Kina namjerava graditi još jedan nosač zrakoplova koji bi bio veći od onoga koji je sada u sastavu njezine flote, izjavio je zamjenik načelnika stožera kineske ratne mornarice Song Xue.

>> Kina šalje svoj prvi nosač zrakoplova na otvoreno more

Vezani članci Slika nije dostupna Tiananmen: Prošle su 24 godine, a broj mrtvih se još uvijek ne zna Slika nije dostupna U jeku sukoba s Japanom Kina u službu uvela prvi nosač aviona

"Kina će imati više od jednog nosača zrakoplova... Idući nosač trebat će biti veći i nositi više zrakoplova", rekao je Song na svečanosti kojoj su bili nazočni strani vojni predstavnici. On je rekao da medijska izvješća o tome da se nosač gradi u Šangaju nisu točna, ali nije dao nikakve dodatne pojedinosti, prenosi agencija Xinhua.

Kina trenutno u sastavu svoje mornarice ima nosač zrakoplova Liaoning, koji je ustvari bivši ruski nosač koji su Kinezi kupili kao staro željezo, a zatim ga potpuno modernizirali. Taj nosač još nije u potpunosti borbeno spreman. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook