Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaš šanse

KRAJ PREPISIVAČIMA NA ISPITIMA Neće ni znati da su uhvaćeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Princip po kojem će ovi dronovi funkcionirati temelji se na hvatanju i zabilježvanju 'sumnjivih' radiovalova u prostoriji.

Kineske vlasti provode ekstremne mjere protiv prepisivanja za vrijeme održavanja ispita, javlja Business Insider. Od sada naime uvode visokorazvijene dronove kojima je zadatak snimati situaciju na ispitu i 'legitimirati' one koji se i kraj svega ovoga usude prepisati nešto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Projektori, internet Profesori na maturi pomagali maturantima? Slika nije dostupna '75 posto studenata prepisuje' Bjeliš: Ne mogu komentirati istraživanje u koje nemam uvid

Ovi specijalni dronovi lete jako tiho kako potencijalni prepisivači ne bi znali u kojem trenutku su u njihovoj blizini, a uvedeni su prvenstveno radi velikog ispita u toj zemlji pod originalnim nazivom "gaokao", koji godišnje polaže 9 milijuna učenika i o rezultatima mu ovisi obrazovna, ali i poslovna budućnost.

Princip po kojem će ovi dronovi funkcionirati temelji se na hvatanju i zabilježvanju 'sumnjivih' radiovalova u prostoriji. To je izumljeno zbog toga što su posljednjih godina učenici znali varati uz pomoć posebnih penkala kojima bi fotografirali pitanja i slali ih 'osobi s druge strane' koja bi im poslala odgovore.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene