Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kazahstan je u Astani potpisao sporazum o partnerstvu s Europskom unijom, dok je predsjednik Nursultan Nazarbajev u dalekoj Moskvi posjetio ruskog predsjednika Vladimira Putina


Visoka povjerenica za vanjsku politiku EU Federica Mogherini, potpisala je sporazum o jačanju partnerstva i suradnje s ministrom vanjskih poslova Kazahstana Erlanom Idrisovom.

Vezani članci Cjepivo, ilustracija Europska unija odobrila sve zahtjeve za izvoz cjepiva protiv korone iako sama ne dobiva naručene doze, poznato i koje su zemlje to tražile Promjena stila Platili profesionalcu da im promjeni stil, pogledajte je li im se isplatilo

'Novi sporazum dat će značajan poticaj gospodarskim i političkim vezama između EU i Kazahstana', istaknula je Mogherini u pisanoj izjavi za javnost.

Istodobno je Putin na sastanku s Nazarbajevom pozdravio bliske gospodarske veze Rusije i Kazahstana.

'Nastavljamo raditi na konvergenciji naših politika, pa i u područjima carine i tehničkie regulative', kazao je Putin kazahstanskom kolegi Nazarbajevu.

Putinov sastanak u Kremlju bio je jasan znak da je Kazahstan, unatoč potpisivanju trgovinskog i diplomatskog sporazuma s EU, i dalje duboko u sferi ruskog utjecaja.

Rusija, Kazahstan i Bjelorusija osnivači su Euroazijske gospodarske unije, trgovinskog bloka koji ujedinjuje bivše sovjetske republike. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook