Petro Porošenko
Petro Porošenko Foto: Afp

Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko komentirao je trenutni rat u Ukrajini te istaknuo da je sadašnji ruski predsjednik Vladimir Putin "već 22 godine ludi manijak".


O posljednjim napadima na Kijev i stanju u Ukrajini, govorio je buivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. Osvrnuo se i na poteze ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Porošenko ističe da su ljudi u Europi privilegirani jer "piju kavu ujutro s kroasanom, a ukrajinska djeca i obitelji moraju ostati u mračnim sobama, stanovima bez vode, uz veliku opasnost da će ih ubiti ruski manijak".

Kako kaže, Ukrajina se ne boji Putinovih ucjena. "Kad Putin ucjenjuje Europu i svijet, mi se ne bojimo ucjene; ucjenjuje cijenama hrane, blokira dotok plina i nafte u Europi, prijeti nukelarnim oružjem, napada nuklearku u Zaporižju", rekao je Porošenko.

Putina je prozvao ludim manijakom. "Podsjećam vas kako je Putin pokrenuo svoj mandat 2000. Napao je civilnu zgradu, ubio na stotine Rusa, samo jer je htio podići rejting. Ovo je demonstracija toga da je Putin već 22 godine ludi manijak", smatra Porošenko.

Putin na poligonu - 1 Pogledajte video: Vladimir Putin pri obilasku vojnika okušao se u pucanju iz snajpera

Prognozirao je i kako bi rat mogao završiti. "Teško je naći kompromis, Putin nas želi pobiti. Jedini način za zaustavljanje rata i pregovore jest da se Rusija makne s našeg tla. Instrument za zaustvljanje rata je deputinizacija, deputinizacija svijeta, Europe, uključujući i proruske stranke, novinare, nevladine organizacije jer ih on sve želi iskoristiti da napadne demokraciju", pojašnjava Porošenko.

Vladimir Putin i Yevgeny Prigozhin Ruski insajder Putinu je sasuo u lice gorku istinu o gubicima u Ukrajini: Sada je poznato o kojem se milijarderu radi

Ističe kako zna da je Hrvatska rame uz rame s Ukrajinom. "Ovo nije ruska agresija koja može opstati. Zahvaljujemo na oružju, ali sada trebamo energetsku pomoć. Kad slušate Putina nemojte mu vjerovati i nemojte se bojati", zaključio je Porošenko u razgovoru za N1.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju