Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Drugi čovjek Svete Stolice, kardinal Tarcisio Bertone, izjavio je u Havani pred predstavnicima kubanske vlade da Katolička crkva želi, bez ograničenja, proširiti svoj djelokrug rada u korist naroda.


"Crkva želi bez ograničenja proširiti svoj djelokrug rada na svim područjima, kako bi ustrajno pridonosila zajedničkom dobru kubanskog naroda", kazao je monsinjor Bertone na prvoj misi koju je služio pred 3.000 vjernika okupljenih na Trgu katedrale u Havani.

Vezani članci Ilustracija Upao na okupljanje u crkvi i ubio dvoje ljudi, osumnjičenik u pritvoru Kardinal poziva na mudrost onih koji odlučuju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Crkva još jednom poručila domaćim političarima da ne žure s ratifikacijom Istanbulske konvencije

Predsjednik parlamenta Ricardo Alarcon, ministar vanjskih poslova Felipe Perez Roque i čelnica kubanske Komunističke stranke za vjerska pitanja Caridad Diego nazočili su misi, kao i nekoliko "dama u bijelom", supruga i rođaka političkih zatočenika.

Prema kardinalovim riječima, Katolička crkva "traži da se prizna i poštuje njezina zadaća i ne želi ništa nametati, već ponuditi evanđelje".

Papinog izaslanika dočekalo je oduševljeno mnoštvo, tražeći da papa Benedikt XVI. posjeti Kubu, deset godina nakon posjeta Ivana Pavla II.

Monsinjor Bertone koje je doputovao u srijedu, treba ostati na Kubi šest dana. Tijekom posjeta treba otkriti spomenik Ivanu Pavlu II. i služiti mise na otvorenom u Santa Clari i u Guantanamu, nakon ove u Havani.

Predviđen je i susret s Raulom Castrom, koji obnaša dužnost
privremenog predsjednika zbog bolesti svog brata Fidela koji već 19 mjeseci ne sudjeluje u vlasti, kao i s Perezom Roqueom i s kubanskim biskupima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju