Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispod praga siromaštva

Nezamisliva tragedija: Sedam osoba poginulo zbog pola eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam je osoba smrtno stradalo u Kambodži u bizarnoj nesreći koju je prouzročio gubitak novca u vrijednosti pola eura.

Šest je stanovnika jednog kambodžanskog sela umrlo nastojeći spasiti jedanaestogodišnjaka koji se spustio u bunar da bi iz njega izvukao 3.000 kambodžanskih rijala (4 kune), pri čemu je i sam umro.

Pročitajte i ovo Građani - 2 Ususret izborima Poražavajući podaci: Više od petine građana u riziku je od siromaštva, četiri skupine su najugroženije Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Tragedija se dogodila u subotu navečer u regiji Siem Reap, poznatoj po hramskom kompleksu Angkor Wat, na sjeverozapadu Kambodže, jedne od najsiromašnijih zemalja na svijetu.

Dječakov otac Tuy Chin (50) slučajno je, zahvaćajući vodu iz bunara dubokog pet metara, u njega ispustio novac i upaljač. Nakon što je neuspješno, uz pomoć ljestava, pokušao izvući novčanice, cijeli je događaj ispričao članovima obitelji.

PORAŽAVAJUĆI podaci: Na 100 Hrvata njih 32 je SIROMAŠNO!

Njegov jedanaestogodišnji sin želio je pomoći ocu i spustio se u uski, potpuno mračni bunar, no ubrzo se počeo gušiti zbog manjka kisika u njemu. U pomoć su mu najprije pritekle njegove dvije sestre, 13-godišnjakinja i 15-godišnjakinja, zajedno s 12-godišnjim susjedom. Vidjevši da se guše, troje odraslih susjeda pokušalo ih je spasiti. Na kraju je svih sedam beživotnih tijela iz bunara izvađeno uz pomoć konopaca.

'Ovo je strašna tragedija. Sedam mrtvih zbog 3.000 rijala', rekla je za AFP članica obitelji.

Prema podacima Svjetske banke, oko 20 posto stanovništva živi ispod praga siromaštva u Kambodži, što znači s oko 7 kuna po osobi dnevno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene