Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stvorio sam ga za obranu'

Kalašnjikov tužan jer je njegova puška oružje pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se približava 90. godini, izumitelj automatske puške koja je dobila naziv kalašnjikov po njegovu prezimenu, žali samo zbog jednoga, a to je da je njegov izum postao oružje pobunjenika od Liberije do Afganistana, kao i kriminalaca i krijumčara droge.

'Boli me kada vidim da kriminalci svih vrsta pucaju iz mog oružja', rekao je Mihail Kalašnjikov u svom obraćanju konferenciji ruskih trgovaca oružjem u blizini Moskve snimljenom na video snimci. Njegova puška je jedna od najrasprostranjenijih pušaka na svijetu, a postala je službeno oružje mnogih oružanih snaga, ali i gerilaca diljem svijeta. Kalašnjikov kaže da je 'stvorio to oružje prvenstveno za obranu zemlje'.

Pročitajte i ovo Mjesto pucnjave u Hercegovini - 1 Zločin koji je šokirao bih Dnevnik Nove TV donosi detalje pucnjave u Hercegovini: "Nije ovo prvi put da ubojica hoda s puškom" Slika nije dostupna Potraga za napadačem Drama u susjedstvu: Otkriveno što se zaista krije iza vijesti o kalašnjikovu na tržnici

Mihail Timofejevič Kalašnjikov rođen je u Sibiru 10. studenog 1919. godine. U 'Crvenu armiju' je regrutiran 1938., a teško je ranjen 1941. u borbi. Dok je bio u bolnici počeo je raditi na svojim konstrukcijama oružja. Vrlo brzo je premješten u znanstveno-razvojni odjel Crvene armije te je zbog iznimnog talenta imenovan glavnim inženjerom. Godine 1947. dizajnirao je jurišnu pušku AK-47 koja je nakon samo dvije godine postala standardno oružje sovjetske vojske. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene