Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NORVEŠKI GREENPEACE

Kajacima na ogroman ruski tanker koji iskrcava naftu u zemlju koja ima zabranu na uvoz: "Šokiran sam! Ovo financira Putinov rat"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti Greenpeacea pokušali su spriječiti iskrcaj ruske nafte u norveškom lučkom gradu. Norveška je stavila embargo na uvoz ruske nafte. Esso Norway pojasnio je da se radi o nafti kupljenoj prije rata i da više nemaju namjeru kupovati rusku naftu.

Aktivisti Greenpeacea kajacima su pokušavali spriječiti pristajanje ogromnog ruskog naftnog tankera u norveški grad Åsgårdstrand.

Grad se nalazi 100 kilometara od Osla. 

"Ust Luga" pokušavao je isporučiti rusku naftu u Åsgårdstrand. Državna naftna tvrtka Equinor u ožujku je potvrdila da će prestati trgovati ruskom naftom, javlja Sky News.

Aktivisti Greenpeacea lancima su se vezali za brod u znak prosvjeda protiv rata u Ukrajini. Pokušavali su spriječiti iskrcaj nafte. 

Tanker je trenutačno usidren 70-ak kilometara od Osla. 

"Šokiran sam da Norveška djeluje kao slobodna luka za rusku naftu, za koju znamo da financira Putinovo ratovanje", rekao je čelnik Greenpeacea u Norveškoj Frode Pleym.

Esso Norway pristao je kupiti naftu prije izbijanja rata i nema planove za daljnju kupnju iz Rusije, rekao je glasnogovornik tvrtke za norveški dnevnik Dagbladet, prenosi Reuters.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene