Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekadašnji pobunjenik Ramzan Kadyrov, koji je postao prvi čovjek Čečenije uz podršku Moskve, službeno je predložen za mjesto predsjednika Čečenije, piše ruski dnevnik Kommersant.


Predstavnik Senata Čečenije Oumar Djabrailov predložio je sadašnjem predsjedniku Alouu Alkhanovu da podnese ostavku prije roka i prepusti mjesto Ramzanu Kadyrovu, sinu bivšeg čečenskog predsjednika Akhmada Kadyrova, ubijena u atentatu u svibnju 2004.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Propast tvrtki, dugovi veledrogerijama, prisjećanje na žene žrtve nasilja – Sve je to u tjednu za nama zasjenila afera JANAF Gabrijela Kišiček Komunikacijska stručnjakinja analizirala MIlanovićevu "ispriku" i kako bi u javnosti prošla bivša predsjednica da je slala takve poruke

"Svi sad mogu vidjeti kome ljudi vjeruju. To je Ramzan", kazao je Djabrailov kojega citira Kommersant.

Kadyrov, koji zauzima mjesto čečenskog premijera, upravlja već de facto Čečenijom ulogom koju igra u rekonstrukciji republike devastirane ratom i nadzorom koji ima nad moćnim paravojnim snagama.

"Ne razumijem zašto Alou Alkhanov ne nalazi hrabrost da podnese ostavku i prenese vlast" Kadyrovu, kazao je senator Djabrailov.

Alou Alkhanov izabran je za predsjednika Čečenije 2004. nakon ubojstva Akhmada Kadyrova, Ramzanova oca.