Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac koji je trebao biti prvi južnokorejski državljanin u svemiru ostat će na Zemlji jer je prekršio sigurnosni protokol, a umjesto njega u svemir ide jedna žena, inženjerka biotehnologije, priopćilo je ministarstvo znanosti.


Ko San (31) ne ide u misiju na Međunarodnoj svemirskoj postaji u travnju ruskim svemirskim brodom Sojuzom, ali će biti potpora nakon što je odnio osjetljivi materijal za obuku iz jednog ruskog centra, navodi ministarstvo.

Vezani članci Milanović i Plenković na Plitvicama odvojeno položili vijence Nakon verbalnog okršaja Milanović i Plenković zaratili priopćenjima:  "Ljepotan s Pantovčaka i njegovi suradnici nisu ostvarili nikakav kontakt s nama" Policija, ilustracija Virus prazni džepove: Policija izrekla 13 novčanih kazni zbog kršenja samoizolacije

'Rusi su naglasili kako je važno da se pravila poštuju budući da čak i male pogreške mogu imati teške posljedice u svemiru', izjavio je jedan dužnosnik dodajući da je Ko napravio nedužnu pogrešku.

Umjesto njega u svemir ide 29-godišnja Yi So-yeon koja završava svoj doktorat. Misija na Međunarodnoj svemirskoj postaji, u kojoj će biti s dva ruska kozmonauta, trajat će sedam ili osam dana tijekom kojih će se provoditi znanstvena istraživanja.