Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Južnokorejac ostao bez puta u svemir zbog kršenja protokola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je trebao biti prvi južnokorejski državljanin u svemiru ostat će na Zemlji jer je prekršio sigurnosni protokol, a umjesto njega u svemir ide jedna žena, inženjerka biotehnologije, priopćilo je ministarstvo znanosti.

Ko San (31) ne ide u misiju na Međunarodnoj svemirskoj postaji u travnju ruskim svemirskim brodom Sojuzom, ali će biti potpora nakon što je odnio osjetljivi materijal za obuku iz jednog ruskog centra, navodi ministarstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sojuz s južnokorejskom astronauticom pristao na ISS Slika nije dostupna Južna Koreja poziva Sjevernu na iskren dijalog

'Rusi su naglasili kako je važno da se pravila poštuju budući da čak i male pogreške mogu imati teške posljedice u svemiru', izjavio je jedan dužnosnik dodajući da je Ko napravio nedužnu pogrešku.

Umjesto njega u svemir ide 29-godišnja Yi So-yeon koja završava svoj doktorat. Misija na Međunarodnoj svemirskoj postaji, u kojoj će biti s dva ruska kozmonauta, trajat će sedam ili osam dana tijekom kojih će se provoditi znanstvena istraživanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene