Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uvrijedio sve srpske žrtve'

Čedomir Jovanović zbog izjave da je RS genocidna tvorevina pred tužbom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruženje obitelji zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske podnijet će tužbu protiv predsjednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića zbog izjave da je Republika Srpska genocidna tvorevina.

Predsjednik ove udruge Nedeljko Mitrović izjavio je da će tužbu podnijeti mjerodavnom sudu u Beogradu jer Jovanović je svojom izjavom uvrijedio sve srpske žrtve iz Drugoga svjetskog i Obrambeno-otadžbinskog rata. Pozvao je i Narodnu skupštinu Srbije da se javno ogradi i osudi ovu Jovanovićevu izjavu koja vrijeđa srpski narod na prostoru Republike Srpske, a LDP je parlamentarna stranka u Srbiji.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo"

Naravno, Mitrović je podsjetio da je na prostoru RS, ali i na mnogim drugim mjestima tijekom Drugoga svjetskog rata i rata u BiH 90-ih godina počinjen strašan progon i genocid nad srpskim narodom, počev od Jasenovca, Jadovnog, Drakulića, Sijekovca, Broda, Kupresa, Sarajeva i Ozrena.

Ured Milorada Dodika već je ranije ocijenio da Jovanović 'neistinama o Republici Srpskoj i njenu nastanku pokušava pridobiti svoje birače ili mentore'. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene