Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Identitet nije poznat

Još jedna osoba u Dallasu zaražena ebolom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još je jednoj osobi, zaposlenoj u bolnici u Dallasu, dijagnosticiran virus ebole.

I druga osoba u teksaškoj bolnici u kojoj se dogodio prvi slučaj zaraze virusom ebole u Sjedinjenim Državama, zarazila se virusom hemoragijske groznice, objavile su u srijedu vlasti države Teksasa, a najveći sindikat medicinskih sestara prosvjedovao je što su medicinski djelatnici danima radili bez primjerene zaštitne opreme i bolničkih protokola.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Kao i u prvom slučaju, zaražena osoba je njegovala Thomasa Duncana koji je prošlog tjedna umro od ebole u bolnici u Dallasu, dodaje teksaška zdravstvena služba.

ZA DVA MJESECA Svaki tjedan od ebole će oboljevati 10.000 osoba, a umirati 7000

Identitet druge zaražene osobe nije objavljen, no ona je u utorak primljena u bolnicu s povišenom temperaturom i odmah je smještena u karantenu.

Nina Pham (26), prva je medicinska sestra koja se zarazila virusom dok je njegovala Thomasa Duncana koji je 8. listopada umro u Sjedinjenim Državama od ebole kojim se najvjerojatnije zarazio u Liberiji.

Najveći američki sindikat medicinskih sestara dramatično je upozorio da su danima medicinski djelatnici radili bez primjerene zaštitne opreme te da bolnički protokoli i procedure za slučajeve ebole nisu bili jasni i primjereni, zbog čega su zaposlenici bolnice bili izloženi zarazi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene