Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nuklearni program

'Nužne su teške odluke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tjednima koji dolaze vidjet će se je li Iran kadar donijeti "teške odluke" koje će omogućiti da se postigne dogovor u vezi s njegovim nuklearnim programom, ocijenio je u četvrtak američki državni tajnik John Kerry.

S približavanjem 24. studenoga, kada istječe rok za dogovor dviju strana, Kerry je istaknuo da će skupina "5+1" (Kina, Sjedinjene Države, Francuska, Velika Britanija, Rusija i Njemačka) "biti veoma oprezna. Sve odluke će se temeljiti na preporukama stručnjaka".

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Napad VIDEO/FOTO Iran napao Izrael dronovima i raketama: Mnogi su oboreni, ranjeno dijete, eksplozije i sirene u raznim dijelovima zemlje

"U sljedećim tjednima ćemo doznati je li Iran kadar donijeti teške odluke koje su nužne", rekao je Kerry na forumu koji je organizirao časopis The Atlantic.

No šef američke diplomacije nije htio reći kolika je vjerojatnost da se postigne dogovor koji će Teheranu omogućiti da nastavi nuklearni program isključivo u civilne svrhe u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija.

Objavljena poruka smaknute Iranke: 'Da ga nisam ubila, moje bi tijelo bilo bačeno uz cestu'

Usto je opetovao da mu je draži "nikakav nego loš dogovor" s Islamskom Republikom.

Čini se da su dvije strane približile stajališta u vezi s nekim pitanjima, a napose u vezi s reaktorom teške vode u Araku i s povećanjem broja provjera iranskih nuklearnih centrala.

No i dalje su velike razlike kada je riječ o iznimno važnom pitanju iranskih kapaciteta za obogaćivanje uranija koji se koristi kao gorivo u nuklearnim centralama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene