Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova nesreća Airbusa

Pad aviona preživjela samo jedna djevojčica (14)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijete nađeno u utorak Indijskom oceanu kod Komorskog otočja, koje je preživjelo pad Airbusa A310 sa 153 putnika i članova posade tvrtke Yemenia Aira, jest 14-godišnja djevojčica.

Komorski ministar komunikacija Abdurahim Said Bakar rekao je da su netočna prijašnja izvješća da je spašeno petogodišnje dijete. Bakar je za televiziju Al-Džaziru rekao kako misli da je ona i jedini preživjeli putnik. 'Liječnik iz vojne bolnice koji se nalazio na jednom od spasilačkih brodova nazvao je bolnicu u Micamuliju kako bi javio da je spašeno jedno dijete', rekao je za agenciju Reuters Halidi Ahmed Abdu, liječnik u medicinskom centru otvorenu za preživjele. Ibrahim Abdurazak, dužnosnik kriznog centra na Komorima, za Reuters je izjavio da je 14-godišnjakinja iz jednog sela u središnjem dijelu otočja. Hadži Madi Ali, ravnatelj zračne luke u Moroniju, prije je za državnu radijsku postaju rekao da spašeno dijete ima pet godina. Ta je 14-godišnjakinja jedina  osoba koja je preživjela pad jemenskog zrakoplova koji je prevozio više od 150 putnika.

Pročitajte i ovo Madeleine McCann Novo otkriće Procurili sudski spisi: Otkriven stravičan zločin navodnog otmičara malene Maddie Policijska potjera u Zagrebu - 2 Filmska potjera Djevojčica je jurila Mercedesom i izazvala kaos u gradu: Policija objavila tko će odgovarati

>> Airbus sa 158 putnika i članova posade pao u Indijski ocean

2007. godine na zrakoplovu otkriveni nedostaci

Francuski ministar izjavio je kako su prilikom kontrole aviona 2007. godine pronađene određene pogreške. 'Avion A310 ispitivan je 2007. godine od strane francuskih Prometnih službi. Od tada se avion nije vratio u Francusku', rekao je Dominique Bussereau, francuski ministar prometa. 'Kompanija nije bila na crnoj listi no smatrali smo da je treba dodatno kontrolirati', dodao je i naglasio kako se jutros nesreća dogodila najvjerojatnije zbog lošeg vremena.

Druga velika nesreća u lipnju

U avionu se u vrijeme nesreće nalazilo 153 putnika i članova posade, među kojima su bile tri bebe. AFP izvještava kako je u zrakoplovu bilo 66 francuskih državljana, a vjeruje se da veliki broj putnika i članova posade ima dvojno odnosno francusko i komoransko državljanstvo. Ovo je druga velika zrakoplovna nesreća koja se dogodila u istom mjesecu i u kojoj su u velikom broju sudjelovali francuski državljani. 1. lipnja Air France Airbus 330 koji je putovao iz Rio de Janeira u Paris srušio se u Atlantski ocean i sa sobom u smrt odveo 228 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene