Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otočje Komori

Airbus sa 158 putnika i članova posade pao u Indijski ocean

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov Airbus A310 zračnoga prijevoznika Yemenia Air sa 158 putnika i članova posade, srušio se u utorak rano ujutro u Indijski ocean dok se približavao Komorskom otočju, izvijestili su u utorak ujutro službeni izvori. Spasilačke službe pronašle su ostatke zrakoplova Airbusa A310 Yemenia Aira i nekoliko tijela, javlja Reuters.

Vijest koja stiže od francuskih spasioca koji nadlijeću i pretražuju područje kaže da je pronađena osoba koja je preživjela pad aviona, to to još uvijek nije službeno potvrđeno, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Drvo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Nije mu bilo spasa Smrt u šumi: Stablo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Zrakoplov je letio od jemenske prijestolnice Sane do glavnog komorskog grada Moronija. 'Zrakoplov se srušio u more', rekao je dužnosnik Yemenia Aira. 'Područje Mayottea i Reuniona tranutačno nadlijeću francuski vojni zrakoplovi, a iz Mayottea je isplovio i francuski vojni brod', rekao je direktor međunarodne zračne luke Moroni Hadži Madi Ali.

'Spasioci su olupine jemenskog zrakoplova primjetili u vodama nedaleko grada Mitsamionuli', rekao je Idi Nadhoim, komorski potpredsjednik.  Dodao je kako nema znakova da je itko od 147 putnika i 11 članova posade preživio nereću, piše CNN.

>> 'Cilju se približava' istraga o padu zrakoplova Air Francea

Komorski potpredsjednik Idi Nadhoim za Reuters je potvrdio da je zrakoplov pao, ali da se još 'ne zna precizno gdje'. 'Ne znamo je li itko od 150 osoba preživio pad zrakoplova', rekao je Nadhoim. Većina putnika su državljani Francuske ili Komora. Zrakoplov je nestao s radara 15 minuta prije planiranog slijetanja u Moroni, odnosno oko pet do deset kilometara od obale. Vremenski uvjeti su u tom trenutku bili dosta nepovoljni, puhao je jak vjetar, a more je olujno. Francuske su vlasti objavile da je u zrakoplovu bilo 66 francuskih državljana.

Ovo je drugi Airbus koji se srušio u more ovoga mjeseca, nakon nesreće Air Franceova Airbusa A330-200 na letu iz Brazila 1. lipnja. Posjetimo, 1. lipnja ove godine dogodila nesreća zrakoplova Air Francea na letu na letu od Rio de Janeira do Pariza. Tada je poginulo svih 228 putnika i članova posade, a ni do danas se ne zna točan uzrok pada aviona.  Otočnu državu Komori čine tri vulkanska otoka smještena u Mozambičkom kanalu, 300 kilometara sjeverozapadno od otoka Madagaskara i jednako toliko udaljena od afričke obale.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene