Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Južnoj Africi

11 vozača taksija ubijeno na povratku sa sprovoda

Taksi prijevoz minibusom najpopularniji je oblik prijevoza u Južnoj Africi (Foto: AFP/arhiva)
Taksi prijevoz minibusom najpopularniji je oblik prijevoza u Južnoj Africi (Foto: AFP/arhiva) Foto: AFP/arhiva
Naoružani napadači ubili su jedanaest vozača taksija u Johannesburgu prilikom povratka sa sprovoda njihovom kolegi, objavio je u nedjelju glasnogovornik policije.

Vozači, koji su svi bili u udruzi taksi vozača Gauteng, vozili su se u minibusu prometnicom vraćajući se s groblja kada su iz zasjede iskočili napadači i otvorili vatru.

Pročitajte i ovo Obitelj oplakuje mrtve u Gazi s gnušanjem odbacuju Određen datum: Izrael će na sudu odgovoriti na optužbe o genocidu Gaza Nakon opružbi JAR-a Izrael će izaći pred Međunarodni sud pravde: "Hamas snosi puno odgovornost koji vodi ispod bolnica, škola..."

"Došlo je do pucnjave. Vozilo su zaskočili napadači iz zasjede. Jedanaestero ljudi je poginulo, dok je četvero ozbiljno ranjeno i nalazi se u bolnici", kazao je glasnogovornik Jay Naicker.

"Doznali smo da je riječ o članovima taksi udruge Gauteng. U ovom području ima puno nasilja povezanih s taksi uslugama, no još uvijek istražujemo tko su napadači", dodao je glasnogovornik.

Taksi prijevoz minibusom najpopularniji je oblik prijevoza u Južnoj Africi, a nasilje je zajedničko konkurentskim skupinama koje se međusobno bore za dominaciju i profitabilne rute. (Hina)
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene