Taksi prijevoz minibusom najpopularniji je oblik prijevoza u Južnoj Africi (Foto: AFP/arhiva)
Taksi prijevoz minibusom najpopularniji je oblik prijevoza u Južnoj Africi (Foto: AFP/arhiva)

Naoružani napadači ubili su jedanaest vozača taksija u Johannesburgu prilikom povratka sa sprovoda njihovom kolegi, objavio je u nedjelju glasnogovornik policije.


Vozači, koji su svi bili u udruzi taksi vozača Gauteng, vozili su se u minibusu prometnicom vraćajući se s groblja kada su iz zasjede iskočili napadači i otvorili vatru.

Vezani članci Taksi, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavić) Novi bizaran napad u Splitu: Slomio Norvežanki nos da prije nje uđe u taksi Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSEL) Iako do hitne ima samo jedan kilometar, vožnju s kćerkicom koju je opekla meduza u Novalji je platio 80 kuna

"Došlo je do pucnjave. Vozilo su zaskočili napadači iz zasjede. Jedanaestero ljudi je poginulo, dok je četvero ozbiljno ranjeno i nalazi se u bolnici", kazao je glasnogovornik Jay Naicker.

"Doznali smo da je riječ o članovima taksi udruge Gauteng. U ovom području ima puno nasilja povezanih s taksi uslugama, no još uvijek istražujemo tko su napadači", dodao je glasnogovornik.

Taksi prijevoz minibusom najpopularniji je oblik prijevoza u Južnoj Africi, a nasilje je zajedničko konkurentskim skupinama koje se međusobno bore za dominaciju i profitabilne rute. (Hina)