Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DAN ŽALOSTI U DIJELU BiH

Jedan od ubijenih na Kosovu je bivši tjelohranitelj Aleksandra Vulina

Bivši tjelohranitelj Aleksandra Vulina
Bivši tjelohranitelj Aleksandra Vulina Foto: Xhelal Sveçla/Facebook/Screenshot
Jedan od ubijenih na Kosovu bio je bivši tjelohranitelj Aleksandra Vulina, aktualnog šefa srpske Sigurnosno-informativne agencije.

Kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla objavio je na Facebooku kako je među ubijenim srpskim napadačima i Bojan Mijailović, bivši tjelohranitelj Aleksandra Vulina, aktualnog šefa srpske Sigurnosno-informativne agencije i bivši ministar obrane Srbije. 

"Jučer smo kroz snimku svjedočili prisustvu glavnog kriminalca i vođe terorističke akcije Milana Radojičića. U međuvremenu, danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih, koji je također sudjelovao u tom činu, Bojan Mijailović, tjelohranitelj srpskog šefa BIA-e Aleksandra Vulina, tijekom posjete Republici Kosovo 2013. godine", napisao je.

"Država Srbija je predvodnica ovog terorističkog napada usmjerenog na destabilizaciju Kosova. Za to već postoji i formalna i strukturalna povezanost između umiješanosti Aleksandra Vučića u napad 24. rujna u Banjskoj, potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića i tjelohranitelja Aleksandra Vulina. Obojica (Radoičić i Vulin) se nalaze na crnoj listi SAD-a. Njih dvoje su najbliži ljudi srpskom predsjedniku.

Ove činjenice su još jedan dokaz da se ciljevi Srbije prema Republici Kosovo nisu uopće promijenili od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, sada predsjednika aktualnog režima u Srbiji. Čak i najveći optimisti koji su do sada lagali sebe o promjenama u ovoj državi prethodnih dana su uvjereni u suprotno", naglasio je.

Pročitajte i ovo Kubanski vojnici - 1 plaćenici u potrazi za boljim životom Prevareni i očajni, idu u rat za Rusiju: "Potpisali smo ugovor s vragom, a vrag ne dijeli slatkiše"

Zahvalio je kosovskoj policiji na "neviđenom profesionalizmu. 

U polovici BiH u srijedu je dan žalosti kojega su proglasile vlasti Republike Srpske zbog činjenice da su tijekom napada na policiju Kosova ubijene četiri osobe srpske nacionalnosti. 

Skupina naoružanih terorista u nedjelju je na sjeveru Kosova ubila jednog pripadnika kosovske policije, a u obračunu koji je nakon toga uslijedio policija je likvidirala četvoricu napadača.

Dužnosnici iz RS nakon toga su u brzojavima iskazali sućut zbog pogibije četvorice Srba, a ubijenog albanskog policajca nisu niti spomenuli.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene