Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrana uvoza nafte

Skandalozno priopćenje srpskog ministra - Hrvate naziva ustašama: "Njima je važno da naškode Srbiji"

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto: Afp
Aleksandar Vulin u svom priopćenju nekoliko puta je Hrvatsku nazvao ustaškom. Rekao je da je Hrvatskoj cilj naškoditi Srbiji.

Srpski ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin komentirao je odluku EU da se Srbiji, u sklopu osmog paketa sankcija Rusiji, zabrani uvoz ruske nafte preko Hrvatske. 

Kazao je da nije uveden osmi paket sankcija Rusiji, nego prvi Srbiji, da je jedina dosljednost EU "osveta slobodnim narodima, a Hrvatsku je nazvao "iskompleksiranom i ustaškom", piše N1.

"Objašnjenje da Bugari imaju rusku rafineriju u Burgasu nije se odnosilo na činjenicu da i Srbi u Pančevu imaju rusku rafineriju. Nije ustašama i njihovim saveznicima važno ima li nešto smisla, već hoće li to naškoditi Srbiji. Ustaškim zahtjevom koji je usvojila Europska unija, Srbija je prisiljena kupovati skuplju iračku naftu i tako gubiti stotine milijuna eura koje je mogla korisnije upotrijebiti", napisao je Vulin.

Dodao je da će Srbija u bliskoj budućnosti morati razmisliti o izgradnji naftovoda u partnerstvu s drugim zemljama, jer "gdje god ustaše budu mogle napakostiti i naškoditi Srbiji, oni će to i napraviti".

Na prijedlog nekoliko članica EU, Srbija ne smije biti izuzetak za uvoz sirove ruske nafte preko Jadrana. Ta odlaka nije sjela ni Aleksandru Vučiću, kako jutros prenose srpski mediji, bio bijesan kao ris, a u Pragu na summitu Europske političke zajednice svađao se s hrvatskim novinarima. 

VIDEO svađe pogledajte OVDJE.

Andrej Plenković u Pragu je rekao kako će Srbi moći normalno uvoziti naftu, samo ne rusku.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene