Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Je li našu bebu ubio poljubac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malena Mira Mohamed Karem Eisawy, kći 32-godišnje Charlotte i 28-godišnjeg Mohameda, umrla je sa samo deset dana. Roditeljima je neutješnija činjenica da je beba umrla od viroze koju se vrlo jednostavno moglo izliječiti.

Mira se zarazila herpesom simplex virusom-1, istim virusom kojeg 85 posto ljudi nosi u sebi. Očajnim roditeljima tako još teže pada činjenica da je njihovo prvo dijete umrlo od česte i inače bezazlene bolesti, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija tri tjedna kasnije Slučaj bebe s teškim ozljedama: Iz bolnice stigla dobra vijest, policija još uvijek tapka u mraku Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno

Mira je rođena u studenom prošle godine i težila je 3.6 kilograma. Nakon dugog i bolnog poroda Charlotte je dobila temperaturu pa su joj liječnici prepisali antibiotik. Željeli su je zadržati nekoliko dana kako bi pratili stanje. Majka je malenu Miru cijelo vrijeme dojila.

Nakon tri dana Charlotte se iznad usnice pojavio herpes. Kako ga nikada prije nije imala, pitala je primalju je li opasan, a ona joj je odgovorila kako se nema zašto brinuti.

'Primalja mi je rekla da sam najvjerojatnije dobila herpes zbog poroda koji me iscrpio i zato što nisam mnogo spavala. Rekla je da će ubrzo nestati, a to se drugi dan i dogodilo', objasnila je Charlotte.

Kada je iz bolnice s bebom došla kući, počeli su problemi. Malena Mira odbijala je njezino mlijeko.

Sljedeće jutro djevojčica se počela neobično glasati i teško disati pa su je roditelji hitno odvezli u bolnicu. Ubrzo je prestala disati.

'Nikada neću zaboraviti te riječi, pogledao me i rekao 'Veoma mi je žao, ne znam od čega se razboljela, no mi više ništa nismo mogli učiniti', prepričala je Charlotte liječnikove riječi.

Nekoliko tjedana kasnije, Chahrlotte i Mohamed saznali su bolnu istinu. Mira je umrla od herpesa jer njezino tijelo nije imalo antitijela kojima bi se zaštitilo.

'To je bio prvi herpes koji sam dobila u životu, a njezino tijelo je bilo nezaštićeno.Da sam hehrpes imala prije, razvila bi neku vrstu imuniteta na virus koji bi na Miru prenijela preko posteljice', objasnila je Charlotte.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene