Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tabor ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča predao je u parlamentu rezoluciju o izglasavanju nepovjerenja premijerki Juliji Timošenko, predsjedničkoj kandidatkinji.


Rezolucija o nepovjerenju vladi Julije Timošenko je zaprimljena, navodi službena internet stranica parlamenta. Odluka o stavljanju na dnevni red te rezolucije mogla bi biti donešena u ponedjeljak, rekao je Oleksandar Efremenov iz Stranke regija Viktora Janukoviča, prenosi agencija Interfax.

>> Ukrajina: Suspendirani rezultati predsjedničkih izbora

Vezani članci Slika nije dostupna Ukrajinski parlament srušio vladu Julije Timošenko Slika nije dostupna Janukovič ima tri kandidata za premijersko mjesto

Za rušenje vlade Timošenko bit će potrebno minimalno 226 od ukupno 450 zastupnika u parlamentu. Za to Janukovič morati pridobiti zastupnike narančastog tabora pokreta dosadašnjeg predsjednika Viktora Juščenka ili bloka Julije Timošenko. Janukovič je već nekoliko puta tražio da Timošenko podnese ostavku, ali ona odbija priznati poraz na predsjedničkim izborima čije rezultate osporava na sudu. (Hina)