Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjive transakcije

Janša i supruga Urška pod istragom: Jesu li PRALI novac uz pomoć sestrične?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski Ured za sprečavanje pranja novca istražuje sumnjive bankovne transakcije bivšeg premijera Janeza Janše i njegove supruge Urške Bačovnik.

Ured za sprečavanje pranja novca u Sloveniji istražuje sumnjive bankovne transakcije bivšeg premijera i šefa Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše i njegove supruge Urške Bačovnik, koje je navodno provodila sestrična Janšine supruge Nataša Pajenk, izvijestila je Slovenska tiskovna agencija (STA), pozivajući se na privatnu televizijsku postaju POP TV.

Pročitajte i ovo Razmjena kuna i kovanica - 3 Slavuj, medo... Čuvate li još uvijek kovanice kuna? Reporterka Dnevnika Nove TV istražila je koje imaju veću vrijednost, kao i dokad ih možete vratiti Janez Janša Janez Janša Bivši slovenski premijer pozvao sunarodnjake da se naoružaju: "Vrag je odnio šalu. Pametni su shvatili poziv"

>> 'Proces protiv Janše je bio montiran'

Sumnja se da je Nataša Pajenk, bivša službenica banke Sparkasse, od Janše i njegove žene tijekom godina primila više desetaka tisuća eura gotovine, s kojima je potom pokrivala njihove životne troškove.

Na POP TV-u tvrde da posjeduju dokument koji dokazuje da su Janšini donosili Pajenkovoj veće svote gotovine koje je ona stavljala na svoj račun i s njega plaćala njihove troškove, među ostalim i za stan koji su kupili u Ljubljani 2009. godine.

Ured za sprečavanje pranja novca zatražio je pojašnjenja od banke Sparkasse, koja i sama obavlja nadzor transakcija koje smatra upitnim, no Janšine transakcije dosad nije smatrala sumnjivim.

Iako SDS na svojoj web stranici tvrdi da je Pajenkova samo pomagala Janšinima pri 'uređivanju bankarskih usluga', istraga će samo dodatno narušiti vjerodostojnost bivšeg slovenskog premijera koji je već mjesecima u središtu skandala jer Antikorupcijskoj komisiji nije objasnio kako je došao do 210.000 eura koje nije prijavio u imovinskoj kartici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene