Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazito zabrinut

Nakon objave S. Koreje Putin nije sjedio skrštenih ruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska federacija je priopćila da je testiranje hidrogenske bombe Sjeverne Koreje, ako se to pokaže činjenicom, "teško kršenje" međunarodnog prava i rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je navelo i da nije potvrđena informacija da je Sjeverna Koreja izvela testiranje termonuklearne bombe.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Čestitao Putinu na pobjedi Turski predsjednik Erdogan: "Turska je spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina započele pregovore" Ilustracija Vide ih kao opasnost za režim VIDEO Maloljetnici osuđeni zbog gledanja serija: "Ako te uhvate da to gledaš, upucat će te"

Glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je ruskim medijima da je službena Moskva "izrazito zabrinuta" izvještajima da je Sjeverna Koreja izvela svoje prvo testiranje termonuklearne bombe. Dodao je kako je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio da se provede temeljita seizmološka studija te analiza situacije ako se pokaže da je test u Sjevernoj Koreji doista i proveden, prenosi Reuters.

"Sve zainteresirane strane se pozivaju na suzdržanost, da ne poduzimaju akcije koje bi dovele do nekontroliranog porasta tenzija na Sjeverozapadu Azije", navodi se u priopćenju.

Između ostalog, u priopćenju piše i da ukoliko se testiranje potvrdi, "to će za Pjongjang biti korak više na putu razvoja nuklearnog oružja".

Podsjetimo, Sjeverna Koreja je u srijedu ujutro priopćila da je uspješno izvela prvo testiranje hidrogenske bombe. Geološke službe Južne Koreje i SAD-a su zabilježile seizmičke aktivnosti nedaleko od severnokorejskog poligona za testiranje nuklearnog oružja.

Pjongjang je izveo nuklearne probe 2006., 2009. i 2013. godine, zbog čega su Sjevernoj Koreji uvedene sankcije UN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene