Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U blizini Hamasovih tunela

VIDEO Izraelski vojnici snimali se kako pale napuštenu imovinu u Gazi: "Takvo ponašanje nije u skladu s našim moralnim načelima"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Izraelski vojnici snimali su se kako pale potrepštine i imovinu ostavljenu u području Gaze.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka u kojoj izraelski vojnici pale imovinu napuštenu u Gazi. Video prikazuje vojnika koji upaljačem pali kamion s palestinskim registarskim oznakama na kojemu se nalaze razni artikli.

Pročitajte i ovo Vanja Gjorčevska Strašni detalji Odmotava se mračno klupko: Ubojica znao svaki kutak zgrade u kojem je živjela ubijena djevojčica! Ministar zanijemio na pitanja o nađenim pištoljima i automobilu

Vojnici na videu tvrde da se nalaze na sjeveru Gaze u naselju Shejaiya. Jedan od vojnika također je ustvrdio kako su u blizini mjesta snimanja pronašli Hamasove tunele. Stotine kilometara tunela služe za krijumčarenje robe iz Egipta, ali i napade na teritorij Izraela.

Labirint Hamasovih tunela predstavlja veliki problem za izraelsku vojsku (IDF), pred kojom je čak i njihovo najmodernije naoružanje nemoćno. Izrael je još 2014. u kopnenoj ofenzivi pokušao uništiti Hamasove tunele, no neuspješno.

Stoga su razvili veliki sustav crpki koje bi se mogle koristiti za potapanje tunela. Time bi IDF primorao Hamasove vojnike koji se nalaze ispod zemlje da iziđu na površinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija tužio ju stariji par Majka s malom djecom mora se hitno iseliti iz stana i platiti 5300 eura jer buka smeta susjedima: "Presuda je sramota, pa to su djeca!"

Snimka u kojoj izraelski vojnici pale imovinu napuštenu u Gazi našla se pod istragom IDF-a.

"IDF je poduzeo potrebne mjere i nastavit će djelovati kako bi identificirao nedolično ponašanje i ponašanje koje nije u skladu s našim očekivanim moralnim načelima i vrijednostima vojnika IDF-a. Incidenti će biti razmotreni i protiv uključenih vojnika bit će poduzete stegovne mjere", stoji u priopćenju IDF-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene