Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom racije u kuću

Izraelske snage usmrtile četvero Pelestinaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom racije izraelskih snaga u jednoj kući na Zapadnoj obali, u potrazi za pripadnikom Hamasa, usmrćene su 4 osobe.

Izraelske su snage usmrtile u subotu četvero Palestinaca tijekom racije u kući na Zapadnoj obali prilikom potrage za traženim pripadnikom Hamasa, priopćila je izraelska vojska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 3 Pakao na zemlji Panika u najvećoj bolnici u Gazi: Na udaru posljednje sigurno utočište za Palestince

Iz pojasa Gaze u Izrael ispaljene rakete, odgovornost preuzeo 'Islamski džihad'!

Izraelska vojska je potvrdila da je napala dom u izbjegličkom logoru u Jeninu gdje su ubili Hamasovog pripadnika Hamzu Abu Alhija, nakon što je otvorio vatru na izraelske sanage.

U okršaju su ranjena dva izraelska vojnika. Trojica ostalih Palestinaca su ubijeni jer su tijekom racije na kuću gdje se skrivao 24-godišnji Alhija zasuli izraelske snage kamenjem i molotovljevim koktelima. Napad je izvršen u dva sata ujutro.

Pristaše Hamasa su ulicama grada Jenina na Zapadnoj obali nosili tijela trojice Palestinaca i negodovali protiv palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa koji, uz posredovanje SAD-a, vodi mirovne pregovore s Izraelom.

Izrael nastavio sa zračnim napadom na Pojas Gaze

Hamas, koji kontrolira Pojas Gaze, ne priznaje državu Izrael i protivi se pregovorima. Pregovori do sada nisu zabilježili neki značajan napredak. Američki državni tajnik John Kerry je odredio travanj kao rok završetka pregovora, no dvije strane su zapele oko pitanja oslobađanja nekih palestinskih zatvorenika do kraja ovog mjeseca.

Od nastavka pregovora u srpnju prošle godine, izraelske su snage do današnje akcije u Jeninu ubile 57, a ranile skoro 900 Palestinaca.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene