Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ni nakon pregovora u SAD-u, Izrael ne odustaje od gradnje stanova u istočnom Jeruzalemu.


Izraelska politika o pitanju Jeruzalema ostaje nepromijenjena, priopćio je u petak ured izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, dan nakon njegova povratka iz Washingtona. Stajalište premijera je nepromijenjeno o politici Izraela prema Jeruzalemu i jednako je onima koje su vodile sve izraelske vlade u posljednje 42 godine, prema priopćenju Netanyahuova ureda.

Vezani članci Iran predstavio novi dron Iran predstavio spektakularni high-tech dron, tvrde da ima domet čak 2000 km. Pogledajte kako su ga nazvali Predsjednik SAD-a Joe Biden Nakon prekida vatre između Izraela i Palestine oglasio se i američki predsjednik: "I jedni i drugi zaslužuju živjeti u miru i sigurnosti"

U priopćenju se navodi da će premijer s vladom razgovarati o nizu predmeta o kojima je razgovarao u Sjedinjenim Državama radi pokretanja mirovnih pregovora s Palestincima. Netanyahu se u četvrtak navečer vratio u domovinu nakon posjeta Sjedinjenim Državama koji nije omogućio rješenje krize s Obaminom administracijom i bacio je sumnju u nastavak izraelsko-palestinskog dijaloga.

Pod pritiskom Sjedinjenih Država Izrael je u studenom proglasio ograničeni 10 mjesečni moratorij na izgradnju u okupiranoj Zapadnoj obali. Moratorij se ne odnosi na istočni Jeruzalem gdje Izrael namjerava nastaviti izgradnju stanova. Pitanje izgradnje, posebice u pripojenom istočnom Jeruzalemu glavna je prepreka za nastavak mirovnog procesa na Bliskom Istoku. (Hina)