Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politika stara 42 godine

Izrael neće mijenjati politiku o Jeruzalemu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni nakon pregovora u SAD-u, Izrael ne odustaje od gradnje stanova u istočnom Jeruzalemu.

Izraelska politika o pitanju Jeruzalema ostaje nepromijenjena, priopćio je u petak ured izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, dan nakon njegova povratka iz Washingtona. Stajalište premijera je nepromijenjeno o politici Izraela prema Jeruzalemu i jednako je onima koje su vodile sve izraelske vlade u posljednje 42 godine, prema priopćenju Netanyahuova ureda.

Pročitajte i ovo Prosvjed Izraelaca ispred zgrade UNRWA-e u Jeruzalemu Nakon niza prosvjeda U Jeruzalemu zapaljena zgrada UN-ove agencije: "Životi osoblja UN-a došli su u ozbiljnu opasnost" Poruka na belgijskoj televiziji U Belgiji Prekinut televizijski program uoči Eurosonga: Na ekranima se pojavila znakovita poruka

U priopćenju se navodi da će premijer s vladom razgovarati o nizu predmeta o kojima je razgovarao u Sjedinjenim Državama radi pokretanja mirovnih pregovora s Palestincima. Netanyahu se u četvrtak navečer vratio u domovinu nakon posjeta Sjedinjenim Državama koji nije omogućio rješenje krize s Obaminom administracijom i bacio je sumnju u nastavak izraelsko-palestinskog dijaloga.

Pod pritiskom Sjedinjenih Država Izrael je u studenom proglasio ograničeni 10 mjesečni moratorij na izgradnju u okupiranoj Zapadnoj obali. Moratorij se ne odnosi na istočni Jeruzalem gdje Izrael namjerava nastaviti izgradnju stanova. Pitanje izgradnje, posebice u pripojenom istočnom Jeruzalemu glavna je prepreka za nastavak mirovnog procesa na Bliskom Istoku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene