Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Izrael mora biti spreman za moguću eskalaciju u Gazi, kriv je Hamas'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar obrane Ehud Barak izjavio je danas za državni radio da Izrael mora biti spreman za moguću eskalaciju vojne akcije u pojasu Gaze i optužio Hamas za "pogoršanje stanja" na tom području gdje je izraelska vojska dan prije ubila 61 Palestinca.

Subota, kada je u pojasu Gaze koji nadzire Hamas, život izgubio 61 Palestinac, dan je s najvećim brojem palestinskih žrtava od početka pobune protiv izraelske okupacije u 2000. Gotovo polovica tog broja su civili, među kojima ima i djece. 

Pročitajte i ovo Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga Palestinci u UN-ovu centru u pojasu Gaze Rat na Bliskom istoku MVEP: "Sredstva za UNRWA nisu predviđena u 2024., do sada su izdvajana iznimno"

>> Izraelci ubili 60 Palestinaca

>> UN osudio Izrael i palestinske militante zbog krvavih sukoba

Izrael koji je u borbama u subotu izgubio dvojicu svojih vojnika, ušao je duboko u pojas Gaze u nakani da spriječi palestinske aktiviste da raketiraju jug Izraela. Ofenziva je pokrenuta pošto je u srijedu u raketnom napadu ubijen jedan Izraelac.

"Nastavit ćemo kopnene i zračne operacije i napadati objekte, skladišta oružja i infrastrukturu Hamasa", upozorio je Barak.

"Zadaća ove operacije, a ta je zaustaviti raketiranje izraelskog područja, neće se ostvariti u iduća dva dana, mi ćemo i dalje vojno djelovati i moramo biti spremni na eskalaciju", dodao je ministar.

Islamistički pokret Hamas u lipnju je preuzeo vlast u pojasu Gaze pošto je do nogu potukao snage odane palestinskom predsjedniku Mahmudu Abbasu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene