Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz središnjeg spremnika slovenskog Zavoda za državne rezerve nestalo je 94 tisuće litara motornog benzina super, koji je, kako se sumnja, završio na privatnim crpkama, otkriva danas ljubljanski dnevni list Dnevnik.


Slučaj, koji se dogodio još u kolovozu prošle godine, već dugo istražuje policija. Vlada je međutim ovih dana, piše list, odredila reviziju poslovanja za posljednje dvije godine, pa bi se moglo utvrditi da je nestalog benzina i više.

Vezani članci Popuštanje mjera u Sloveniji, ilustracija Susjedi ulaze u narančastu zonu: "Približavamo se točki kad će epidemija biti zaustavljena" Splitska plaža Bačvice - 2 Još jedna zemlja skinula Jadran s crvene liste, za turiste to znači lakši ulazak u zemlju

Kako piše Dnevnik, još nije razjašnjeno je li ta golema količina benzina nestala prilikom transporta u samo jednom prijevozu iz luke Koper prema skladištu u unutrašnjosti ili je uzeta iz samih skladišta.

List piše da je sumnja pala i na direktora robnih rezervi Antona Grabeljšeka. On je međutim oštro zanijekao bilo kakvu odgovornost te tvrdi da je, čim je doznao za nestanak 94 tisuće litara benzina, odredio dodatne kontrole prilikom punjenja cisterna za benzin u koparskoj luci, te da se 'isparavanje' benzina od tada smanjilo.

Čini se da slučaj ima i pomalo političku konotaciju jer je Grabeljšek na čelu državnih rezervi već pet godina, a predsjednik je ljubljanskog ogranka Slovenske pučke stranke (SLS) koja nije ušla u sadašnju Vladu, nego se odlučila za ostanak u oporbi.