Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IVICA PULJIĆ IZ SAD-A

Analiza unutarstranačkih izbora u SAD-u: Borba za kandidaturu i može li Nikki Haley ugroziti agresivnog Donalda Trumpa?

Aktualno Galerija Izbori u SAD-u Izbori u SAD-u Foto: DNEVNIK.hr Izbori u SAD-u Izbori u SAD-u Foto: DNEVNIK.hr Izbori u SAD-u Izbori u SAD-u Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere Galerija 1/4 >>
Bivši američki predsjednik Donald Trump sve je bliže republikanskoj nominaciji za predsjedničku fotelju. Iz utrke se povukao guverner Floride Ron De Santis. Od još jednog sučeljavanja s aktualnim predsjednikom Bidenom Trumpa dijele samo Nikki Haley i pravosuđe.

Iz Washingtona je za Dnevnik Nove TV unutarstranačke izbore u SAD-u komentirao je dopisnik Al Jazeere, Ivica Puljić koji smatra da u ovom trenutku republikanska kandidatkinja Nikki Haley Trumpa ne može zaustaviti.

"Slijede unutarstranački izbori u New Hampshireu i Trump ima veliku prednost, iako ne onako veliku kako je imao u Iowi. Ali, to je dvoboj jednog vrlo agresivnog kandidata, Donalda Trumpa, opterećenog sudskim procesima, i za republikanske kriterije, jedne vrlo umjerene žene. Postoje velike šanse da Trump bude osuđen na zatvorske kazne", kaže Puljić.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izbori u SAD-u Utrka za Bijelu kuću i službeno je počela: Trumpove vatrene pristaše u ledenoj Iowi obavile su važan ritual

Pročitajte i ovo Nathalie Reyes, američka ambasadorica Sletjela u zračnu luku Nova američka veleposlanica stigla u Zagreb: Objavila fotografiju na kojoj su mnogi uočili zanimljiv detalj

Ističe kako ga uoči predsjedničkih izbora u studenom sudski procesi koji se protiv njega vode sigurno mogu omesti, ali naglašava da je još vrlo rano za konkretne zaključke.

"Treba kazati kako se ta politika razvijala, Ron de Santis je odustao i podržao Trumpa iako ga je ovaj nazivao glupanom i tko zna kojim još imenima. De Santis želi biti Trumpov dopredsjednički kandidat i možda predsjednički kandidat 2028. kada će imati veće izglede nego što će ih imati ove godine. Dakle, prodate svoju muškost i dignitet za političku karijeru", komentirao je Puljić.

Pročitajte i ovo Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju"

Kazao je kako će konačnu riječ imati republikanski delegati na unutarstranačkim izborima u srpnju i tada odlučiti tko će biti stranački predsjednički kandidat. Za demokrate ti se izbori održavaju u kolovozu.

"Tada ćemo znati hoćemo li imati stranku ili kult Donalda Trumpa, kako sada stvari stoje kult je poprilično izgledan", zaključio je Puljić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene