Talijanski vatrogasci u utorak su intervenirali oko tisuću puta diljem zemlje u borbi protiv požara, javlja AFP i dodaje da su osim grmlja i makije prijeteći požari zahvatili i obronke vulkana Vezuva.

Galerija


Stanje je najkritičnije upravo u područjima u blizini vulkana, a pepeo je prekrio i dio autoceste. Osim na Siciliji dan ranije, gdje vladaju velike vrućine, s 18 požara se bore vatrogasne postrojbe i u ostalim dijelovima južne Italije, na području Rima i Abruzza te Kalabrije i Apulije.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Požar u Zagrebu: Planule su instalacije u zgradi Zdravstvenog veleučilišta, na terenu vatrogasci i hitna Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz) Tragedija u Benkovcu: U plamenu život izgubila majka troje djece, policija otkrila što je uzrok požara

U Messini na Kalabriji, gradu okruženom plamenom zbog čega je u ponedjeljak naređena evakuacija stanovništva, požari su uništili 2000 hektara vinograda i maslinika.

Vlasti vjeruju da su mnogi požari buknuli zbog aktivnosti ljudi te pozivaju na oprez, no za sada se ne govori o podmetanju požara. (HINA)