Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krpanje rupa

Ovako Italija puni proračun! Bi li Hrvatska mogla nešto slično?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija je odlučila u dugogodišnji najam ponuditi svoje dvorce, vojarne i čak zatvore u pokušaju da napuni proračun i smanji svoj golemi dug, objavile su tamošnje vlasti.

Na popisu stotina nekretnina koje je Italija odlučila staviti na tržište su srednjovjekovni dvorac u Soriano nel Cimino blizu Rima, stari zatvor iz 18. stoljeća na otoku Procida u Napuljskom zaljevu te tri vojarne iz 19. stoljeća blizu jezera Garda na sjeveru zemlje.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

>> Berlusconi: Italija će možda morati napustiti euro

'Ta je ideja dobra za nas i za razvoj turizma. Bilo bi sjajno kada bi ovdje bio hotel', rekao je Fabio Menicacci, gradonačelnik Soriana nel Cimino. Gradsko vijeće sada plaća 36.000 eura godišnji najam za dvorac.

Agencija zadužena za upravljanje državnim nekretninama predlaže najam na 50 godina. Time su vlasti odustale od ranijeg plana prodaje povijesnih zgrada zbog pada cijena nekretnina na talijanskom tržištu.

Agencija zadužena za 46.420 nekretnina kojih se vrijednost procjenjuje na 55,6 milijarada eura, na popis za najam uvrstila je njih 350 i 'najam počinje odmah', objavio je direktor agencije Stefano Scalera.

Novi popis s drugih 4.300 nekretnina ponudit će tržištu u siječnju 2013. Zakon o najmu nekretnina u vlasništvu države postoji godinama, no jedini je dosad potpisani ugovor o iznajmljivanju vile Tolomei u Firenci za 54.000 eura godišnje. Vila je pretvorena u luksuzni hotel.

Cijene nekretnina pale su za 30 do 40 posto ove godine u Italiji koja je u recesiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene