Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Konzumenti narkotika bez vozačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svatko tko je osuđen zbog uživanja, posjedovanja ili trgovine drogom u Italiji će izgubiti vozačku dozvolu, a maloljetnici koji su zbog uživanja droge imali problema s pravosuđem, neće moći ni polagati vozački ispit, prijedlog je novog zakona ministra unutarnjih poslova Roberta Maronija.

'Mora se pokušati sve što je moguće kako bi spriječili mlade da posegnu za drogom. A istodobno se moramo boriti protiv dilera', rekao je ministar kako u srijedu prenosi talijanski tisak.

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!" Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv"

U srpnju je u Italiji na snagu stupio novi zakon o sigurnosti u prometu. Zakonom su predviđene oštrije mjere u suzbijanju alkohola i narkotika za volanom.

Za vozače koji pod utjecajem alkohola ili narkotika sjednu za upravljač predviđene su kazne do 6 tisuća eura, rad u dobrotvorne svrhe i oduzimanje vozačke dozvole na duža razdoblja.

Za vozače teretnih vozila koji odbiju alkotest predviđene su novčane kazne od 5 do 20 tisuća eura, a ako su sudjelovali u nesretnom slučaju i znatno više. Osim toga im se oduzima vozačka dozvola na razdoblje do dvije godine, a vozilo povlači iz prometa na šest mjeseci.

Posebno je rigorozno kod mladih vozača: za njih je dovoljno da u krvi imaju 0,2 promila alkohola da bi ih se tretiralo kao pijane.

Na nove, oštre mjere talijansku su vladu natjerale crne statistike prometnih nesreća. Godišnje na talijanskim cestama u prometu pogiba 5.500 osoba, a 30 posto svih nesreća prouzročeno je alkoholom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene