Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatikan na nogama

Italija dobija svoju prvu svećenicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udana nastavnica postat će prva talijanska svećenica, a zarediti će se tijekom tekućeg mjeseca u Anglikanskoj crkvi, koja je bliska Vatikanu.

Maria Longhitano, pripadnica spomenute crkve i buduća prva svećenica, izrazila je nadu kako će njezin prijem u svećenstvo srušiti predrasude u rimokatoličkoj crkvi. BBC prenosi kako bi čitav slučaj mogao podići energičnu raspravu oko uloge žena u katoličkoj crkvi među vjernicima, a sam papa Benedikt XVI je protiv primanja žena u svećenstvo.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

Njegov prethodnik Ivan Pavao II, čak je i službeno zabranio diskusiju o tom problemu. Iako Longhitano neće biti rimokatolička svećenica, njezino primanje u svećenstvo u anglikanskoj crkvi, predstavljat će izvjesnu nelagodu za Vatikan. Zadnji slučaj neslužbenog zaređivanja sedam svećenica u rimokatoličkoj crkvi iz 2002. godine, završio je njihovom ekskomunikacijom.

Longhitano kaže kako je odmalena htjela postati svećenica i optužuje Vatikan da sprječava žene u ispunjavanju njihovog poziva. Nada se kako će njezino zaređenje pokrenuti modernizaciju katoličke crkve.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene