Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudska pogreška

Istraga o nesreći: Ni tehnički problem, ni eksplozija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Avionsku nesreću zrakoplova A310 zrakoplovne tvrtke Yemenia, u kojoj su u svibnju prošle godine u blizini Komorskog otočja poginule 152 osobe, stručnjaci ne mogu objasniti nikakvim tehničkim problemom niti eksplozijom, izvijestio je direktor francuskog Ureda za istragu i analizu nesreća Jean-Paul Troadec.

Avionsku nesreću zrakoplova A310 zrakoplovne tvrtke Yemenia, u kojoj su u svibnju u blizini Komorskog otočja poginule 152 osobe, stručnjaci ne mogu objasniti nikakvim tehničkim problemom niti eksplozijom, izvijestio je direktor francuskog Ureda za istragu i analizu nesreća Jean-Paul Troadec.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

'Možemo samo reći da nesreću nije uzrokovao tehnički kvar, a u zrakoplovu nismo pronašli tragove eksploziva', rekao je Troadec, davši na znanje da bi se moglo raditi o ljudskog grešci.

'Pokušavamo uvjeriti komorske vlasti da u ovom trenutku raspolažu dovoljnim brojem informacija koje bi mogli plasirati kao službeno izvješće o uzroku nesreće. U nezavidnoj smo situaciji, jer je istraga već tri mjeseca na mrtvoj točki', kazao je.

>> Pad aviona preživjela samo jedna djevojčica (14)

'Crne kutije su još uvijek ovdje. Gotovo su neoštećene. Nejasna su samo dva manja dijela snimke koja ne utječu na naše zaključke. Ustvrdili smo i da nema tragova eksplozije', kazao je Troadec koji je kazao kako neće biti ponovnog iščitavanja crnih kutija. Zrakoplovnu nesreću, koja se dogodila 30. lipnja prošle godine preživjela je samo trinaestogodišnja djevojčica, Bakari Baya. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene