Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Avionsku nesreću zrakoplova A310 zrakoplovne tvrtke Yemenia, u kojoj su u svibnju prošle godine u blizini Komorskog otočja poginule 152 osobe, stručnjaci ne mogu objasniti nikakvim tehničkim problemom niti eksplozijom, izvijestio je direktor francuskog Ureda za istragu i analizu nesreća Jean-Paul Troadec.


Avionsku nesreću zrakoplova A310 zrakoplovne tvrtke Yemenia, u kojoj su u svibnju u blizini Komorskog otočja poginule 152 osobe, stručnjaci ne mogu objasniti nikakvim tehničkim problemom niti eksplozijom, izvijestio je direktor francuskog Ureda za istragu i analizu nesreća Jean-Paul Troadec.

'Možemo samo reći da nesreću nije uzrokovao tehnički kvar, a u zrakoplovu nismo pronašli tragove eksploziva', rekao je Troadec, davši na znanje da bi se moglo raditi o ljudskog grešci.

Vezani članci Eksplozija 50 godina opskrbljivala je obitelji energijom, a nestala je u samo nekoliko sekundi Hitna pomoć Šok u Dalmaciji: Pacijenta koji je obilno krvario liječnik ostavio s tehničarima, a nakon njegove smrti lažirao podatke

'Pokušavamo uvjeriti komorske vlasti da u ovom trenutku raspolažu dovoljnim brojem informacija koje bi mogli plasirati kao službeno izvješće o uzroku nesreće. U nezavidnoj smo situaciji, jer je istraga već tri mjeseca na mrtvoj točki', kazao je.

>> Pad aviona preživjela samo jedna djevojčica (14)

'Crne kutije su još uvijek ovdje. Gotovo su neoštećene. Nejasna su samo dva manja dijela snimke koja ne utječu na naše zaključke. Ustvrdili smo i da nema tragova eksplozije', kazao je Troadec koji je kazao kako neće biti ponovnog iščitavanja crnih kutija. Zrakoplovnu nesreću, koja se dogodila 30. lipnja prošle godine preživjela je samo trinaestogodišnja djevojčica, Bakari Baya. (Hina)