Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Osnivaju posebni stožer

Istjecanje radioaktivne vode u Fukushimi: Japan obećao 'radikalne mjere'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska vlada i operater oštećene centrale Fukushime obećali su u ponedjeljak 'radikalne žurne mjere' kako bi napokon riješili težak problem radioaktivne vode koja se čuva u spremnicima s kojima se nemarno postupalo i kojih je sigurnost dovedena u pitanja nakon istjecanja sadržaja.

"Temeljito ćemo preispitati način na koji se ta voda zbrinjavala", rekao je izvršni direktor Tokyo Electric Powera (TEPCO) Naomi Hirose, najavivši osnivanje posebnog stožera kojim će on predsjedati.

Pročitajte i ovo Tonči Tadić, stručnjak za nuklearnu energiju TONČI TADIĆ ZA DNEVNIK NOVE TV U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, stručnjak objašnjava je li to opasno Prosvjed građana zbog ispuštanja vode iz Fukushime u Tihi ocean UN dao zeleno svjetlo U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, susjedi uznemireni

>> 'Radioaktivna voda u Fukushimi curi zbog nebrige vlasnika!'

"Vlada ne može pustiti TEPCO da se brine o svemu. Ona mora djelovati preventivno i više se zauzeti, i to ćemo i učiniti", dodao je ministar za industriju Toshimitsu Motegi, pošto se osobno upoznao s razmjerima štete. "Zaposlit ćemo još 50 ljudi u kontroli" koja se provodi dvaput na dan, rekao je Hirose.

TEPCO uz to planira postaviti sustav termografskih kamera za mjerenje razine vode u spremnicima. Pojačat će se i mjere nadzora radioaktivnosti u okolini. "Sve te mjere provest ćemo što prije", istaknuo je Hirose. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene